VANJIN UBICA POKUŠAVA NA SVE NAČINE DA IZBEGNE IZRUČENJE: "Palevski ne ide nigde pre juna"

Autor:

Hronika

13.12.2023

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Tursku svakog dana stiže oko 100 zahteva za ekstradiciju. Ministarstvo pravde je apelovalo da se slučaj ne politizuje, kako ga ne bi iskoristio Palevski.

VANJIN UBICA POKUŠAVA NA SVE NAČINE DA IZBEGNE IZRUČENJE: "Palevski ne ide nigde pre juna"

Foto: Makedonska policija, Shutterstock

Ministarstvo pravde Severne Makedonije juče je dobilo obaveštenje da su njihove kolege u Turskoj dobile zahtev za izručenje Ljupča Palevskog Palča, osumnjičenog za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog.

Zahtev je putem sva tri moguća kanala upućen turskom Ministarstvu pravde i inostranih poslova i preko Interpola.

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da će, međutim, izručenje Palevskog trajati mesecima, a ne danima, piše portal "Telma".

- U ovim predmetima su u igri meseci, a ne dani i nedelje. Procedure mogu trajati godinama, ali ne očekujemo da će ova trajati toliko dugo. Iskreno se nadamo da će to biti pre juna. Bili smo veoma brzi. Palevski ima pravo da se žali na sve i da se bori protiv ekstradicije - saopštilo je Odeljenje za međunarodnu pravnu pomoć pri Ministarstvu pravde.

Odatle dodaju da se vrlo retko kada se radi sa osobom koja je pod istragom poput Palevskog traži dodatna dokumentacija. Ali ako se to zatraži, oni će to odmah dati.

Zamenica ministra pravde Viktorija Madić je pre brifinga izrazila nadu da će ekstradicija biti izvršena u najkraćem mogućem roku.

U Tursku svakog dana stiže oko 100 zahteva za ekstradiciju. Ministarstvo pravde je apelovalo da se slučaj ne politizuje, kako ga ne bi iskoristio Palevski.

Кancelarija predsednika Steve Pendarovskog poslala je poruku njegovom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu za izručenje osumnjičenog za dvostruko ubistvo Ljupča Palevskog Palca.

Poruka je poslata juče, a njen sadržaj je nepoznat. Ali Pendarovski očekuje da će izručenje proći brzo. 

U međuvremenu je završena obdukcija tela ubijenih, ali iz tužilaštva ne potvrđuju da li su prikupljeni nalazi Sudske medicine o dvostrukom ubistvu. U skopskom tužilaštvu kažu da je "pod lupom" sve što može da otkrije odgovore na monstruozni čin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading