OČI U OČI SA KOSTOM KECMANOVIĆEM: "Da smo naišle koju sekundu kasnije, izvadio bi pištolj"

Autor:

Hronika

03.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve gospođe srednjih godina zatekle su dečaka u hodniku, a mislile su da je dete koje ide na čas sa rancem u rukama. Nisu ni sanjale da se pretvorio u zločinca.

OČI U OČI SA KOSTOM KECMANOVIĆEM: "Da smo naišle koju sekundu kasnije, izvadio bi pištolj"

Foto: Shutterstock, Printscreen

Kosta Kecmanović (14) masovni ubica s Vračara, na hodniku OŠ "Vladislav Ribnikar", dok se spremao da zapuca i počini nezapamćeni zločin, susreo je dve sredovečne žene.
One su danas zahvalne bogu što su izbegle smrt, svesne da su "prošle" pored nje.

Dok je do tada odlikaš sedmog razreda te škole stajao na holu i iz ruke u ruku premeštao ranac, prvo je naišla jedna spremačica, a ubrzo za njom i žena zaposlena u administraciji škole.

Foto: ST/Vladimir Lukić

OŠ "Vladislav Ribnikar" sada je mesto zločina

- Na snimku s nadzornih kamera škole koje je policija uzela posle masakra vidi se kako dečak oko 8.40 ulazi u školu i stoji u holu, gde mu prilazi školski čuvar Dragan Vlahović, s kojim kratko razgovara. Verovatno ga je pitao što kasni, budući da je nastava već tekla i da je prvi čas bio pri kraju. Dragan se posle toga okrenuo i vratio gde je stajao, a dečak je išao levo-desno i ranac u kojem mu je bilo oružje premeštao iz ruke u ruku. Tada je prvo prošla tetkica koja ga je pogledala, a onda je hodnikom tik pored njega prošla žena iz pravne službe ili računovodstva koja je pred penzijom. On je sačekao da prođe i izvadio pištolj i zapucao. Ubio je Dragana Vlahovića i dežurne učenice Anu Božović i Bojanu Asović, pa Sofiju Negić, koja je izašla iz WC i pokušala od ludaka da se sakrije iza klavira - ispričao je izvor Srpskog telegrafa.

Foto: B. Jovanovic

Kecmanović je ubio devetoro dece i školskog čuvara

Žene koje su prošle pored Kecmanovića kad se zločin odigrao shvatile su da su vrlo lako mogle da budu žrtve da su nekoliko sekundi kasnije naišle jer se po njegovom ulasku u školu sve odigralo munjevito.

- Spaslo me je čudo. I mene i koleginicu. Samo da je izvadio u tom času oružje, on bi pucao u nas jer bismo mu se našle na putu. Kad je mogao da puca u Dragana, kog su svi đaci voleli, što ne bi pucao u nas - jadikujući je ispričala spremačica svojoj prijateljici.

Snimak kretanja ubice kroz školu, jezivo pucanje u hodniku i kabinetu istorije, gde je hladnokrvno upucavao decu s kojom je išao u isto odeljenje, te bekstvo pojedine dece i njihove zadnje trzaje, gledali su i roditelji žrtava pored istražnih organa. Svi su ostali šokirani i zapanjeni da je dete od 13 godina s takvom hladnokrvnošću i preciznošću, kao u najgorem hororu, sejalo smrt.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Анатолий България

03.12.2023 21:44

Онда нам дозволите да видимо снимак камере о чему се ради након што из секунде у секунду сазнате шта се догодило

Aca

04.12.2023 13:18

@Анатолий България - Ali bukvalno bi samo poremecena osoba mogla da gleda taj masakr. Dali su snimke roditeljima ali to je nesto drugo. Da mi neko ponudi sve pare ovog sveta ne bih mogao da odgledam streljanje dece.

Tanja

03.12.2023 22:15

Zašto su ga učili da puca ,zašto su držali oružje u stanu? Kako je mogao oružje da donese u školu, na času da ubije školske drugare i čika Dragana? Kako je sestra sipala domestos u sok,nosila nož u rancu u školi? Kako majka najmlađeg masovnog ubice na svetu i dalje radi u prosveti?

Odgovor

04.12.2023 00:17

@Tanja - Ti si luda zeno.