PACOLIJEV SAVETNIK PLATIO SMRT ŽENE! UBICAMA DAO 30.000 EVRA: Filmski rasplet zločina u Prištini

Autor: Nenad VELJOVIĆ

Hronika

02.12.2023

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naim Murselji uhapšen dok je primao saučešća na sahrani supruge Ljiridone, čije ubistvo je naručio.

PACOLIJEV SAVETNIK PLATIO SMRT ŽENE! UBICAMA DAO 30.000 EVRA: Filmski rasplet zločina u Prištini

Foto: Privatna arhiva

Dok je primao saučešća na sahrani supruge Ljiridone Murselji na groblju u Đakovici, policija je stavila lisice na ruke Naimu Murseljiju, suprugu ubijene žene. To je epilog filmske priče o zločinu u Prištini koji je šokirao Kosmet. Naim je osumnjičen da je naručio njenu likvidaciju i da je taj zločin platio 30.000 evra.

Ubistvo Ljiridone Murselji u okolini Prištine koje se dogodilo u sredu podiglo je na noge javnost na KiM jer se istragom ispostavilo da ga je naručio njen suprug, ali i da je u zločin umešan njegov rođak, aktivni pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Kuštrim Kokala, pripadnik tzv. KBS, treća je osoba uhapšena u vezi s ubistvom Ljiridone. Pre njega je uhapšen Granit Plava, kom je Naim Murselji naručio ubistvo uz finansijsku nadoknadu od 15.000 evra pre ubistva i isti iznos nakon njega, prenose mediji u Prištini.

Iz tzv. KBS potvrdili su da je u ubistvo umešan njihov pripadnik i da se radi o izolovanom slučaju.

Osim Naima, koji je bivši savetnik Bedžeta Pacolija, nekadašnjeg predsednika i premijera tzv. države Kosovo, i bezbednjaka Kokale, u zločin je umešan i Plava, za kog mediji na KiM navode da je lekar. On je navodno i pucao u Ljiridonu.

Lekar je, navodno, priznao da mu je Naim naručio ubistvo.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Mesto zločina

Policija je u akciji hapšenja izvela raciju na dve lokacije u Đakovici, odakle potiče Murselji. Nađeno je i oduzeto oružje kojim je navodno počinjen zločin.

Ljiridona Murselji ubijena je u sredu, oko 20 sati, u automobilu nedaleko od svoje kuće na periferiji Prištine. Policija tzv. države Kosovo saopštila je tada da je Murseljijeva u kolima bila sa suprugom.

Prištinski mediji su prenosili da je ubijena nakon što su ih nepoznati napadači opljačkali.

- Prijavljeno je da je žrtvu, dok je bila sa suprugom i njihovo dvoje dece u automobilu, zaustavila nepoznata naoružana osoba i oduzela joj sve dragocenosti, nakon čega je ubijena. Njen muž, koji je uspeo da napusti auto s njihovo dvoje dece, ispitan je u vezi sa slučajem. Na lice mesta izašle su nadležne policijske jedinice, tužilac i Hitna pomoć, a lekar je konstatovao smrt žene. Prema nalogu tužioca, telo nastradale je poslato na obdukciju - navela je policija neposredno posle zločina.

U prvi mah ovaj slučaj okarakterisan je kao pljačka sa smrtnim ishodom.
Novi dokazi su, međutim, istragu usmerili ka mužu ubijene, bezbednjaku i lekaru. Motiv zločina još nije poznat.

Najbogatiji čovek Kosmeta

Republika

Foto: youtube.com/Gazeta INFOKUS

Bedžet Pacoli

Nakon hapšenja oglasio se i Bedžet Pacoli, koji je na Fejsbuku naveo da je šokiran zbog ubistva i poručio da ko god stoji iza "ovog strašnog i sablasnog čina" mora da bude izveden pred lice pravde i dobije maksimalnu kaznu.
Pacoli je s prijavljenom imovinom, vrednom 743 miliona evra, zvanično najbogatiji čovek u tzv. državi Kosovo. Prijavio je nekretnine vredne 210 miliona evra, a samo jedna njegova kuća vredi skoro 18 miliona evra, preneo je KosSev pisanje prištinskih medija. Za hotel "Swiss Diamond" naveo je da vredi 42 miliona evra, a u pokretnu imovinu svrstao je avion, za koji je naveo da košta osam miliona evra. Pored aviona, prijavio je i osam vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading