"NEKO VAM UBIJE DETE I NIKOM NIŠTA": Otac stradalog dečaka van sebe - sud odbacio optužbu protiv sveštenika koji mu je usmrtio dete

Autor:

Hronika

15.11.2023

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donesena odluka o svešteniku koji je kolima usmrtio dečaka (15).

"NEKO VAM UBIJE DETE I NIKOM NIŠTA": Otac stradalog dečaka van sebe - sud odbacio optužbu protiv sveštenika koji mu je usmrtio dete

Foto: ST/Nebojša Mandić/Petar Divac

Loznički Osnovni sud doneo je odluku odbacivanja optužnice protiv sveštenika S. J. (29) iz Ljubovije u vezi sa tragičnom saobraćajnom nesrećom koja se dogodila u januaru prošle godine.

Nesreća se desila u Donjoj Ljuboviđi kod Ljubovije, kada je sveštenik udario Đorđa Radosavljevića (15) dok je dečak izlazio iz autobusa.

Iako je dečak prevezen u Dom zdravlja Ljubovija, gde je nažalost preminuo od zadobijenih povreda, sud je odlučio da odbaci optužnicu, čime je izazvao ogorčenje javnosti i porodice nastradalog dečaka. Odluka suda, doneta 6. novembra, izazvala je kontroverze u zajednici, a otac preminulog Đorđa, Miroslav Radosavljević, izjavio je za Kurir da je duboko razočaran ovakvim ishodom.

Kako dalje tvrdi sagovornik Kurira, dosta stvari se ne poklapa i istina je izostala u procesu.

Kada je vozio kako on kaže 60 kilometara na čas, a brzinometar na auto nakon udesa ostao je blokiran na 110 kilometara na čas. Mnogo je nelogičnosti - dodaje Miroslav i nastavlja da je sveštenik proveo samo sedam dana u pritvoru nakon nesreće.

- Boriću se za moje dete. To mi je sin jedinac, sve što sam imao. Jao, što me ipak ne uzmeš Bože da legnem pored njega i završim više sa svim ovim.

Foto: Facebook

 

Prema njegovim rečima, on na ovu odluku ne može da se žali.

- Nemam pravo na žalbu i sada je na redu tužilac koji može da se žali na ovu odluku i samo na taj način postoji šansa da se odradi revizija na Apelacionom sudu. Ukoliko se tužilac ne bude žalio, ova presuda će biti pravosnažna - sveštenik će biti oslobođen optužbi za smrt mog deteta - kaže on i dodaje:

- Ukoliko do toga dođe, a nadam se da neće mora ćemo samo preko privatne tužbe da nešto pokušamo da uradimo, a to je veliki finansijski trošak.

Kako smo tada pisali, Đorđe Radosavljević poginuo je kada je pošto je na stanici izašao iz autobusa, kojim se vratio iz škole. Nesreća se desila u neposrednoj blizini dečakove kuće. Dečakov otac tada nam je objasnio da su mu očevici rekli kako je automobil prošao velikom brzinom i da najpre niko nije shvatio šta se dešava:

- Posle udesa, kada je automobil sleteo sa puta i zakucao se u bankinu, kazaljka je ostala zaglavljena na brzini od 110 kilometara na sat. Sama je sreća što su se deca razišla i što nikoga nije bilo ispod na stajalištu, jer bi auto sigurno naleteo na njih, ko zna koliko je dece moglo da nastrada - naveo je ranije za Kurir otac poginulog dečaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading