NOŽEM UBIO KUMA, DOK JE OTAC SVE GLEDAO: Počelo suđenje dvojici muškaraca u Nišu - optuženi za SVIREPI ZLOČIN!

Autor:

Hronika

26.10.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo se dogodilo 1. marta u iznajmljenom stanu u Nišu.

NOŽEM UBIO KUMA, DOK JE OTAC SVE GLEDAO: Počelo suđenje dvojici muškaraca u Nišu - optuženi za SVIREPI ZLOČIN!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Nož

Pripremnim ročištem, u Višem sudu u Nišu, danas je počelo suđenje Miodragu Musiću (41) iz Niša zbog sumnje da je 1. marta ove godine oko 23 časa nožem usmrtio kuma A. D. (46) dok se njegov otac Goran Musić (62) tereti da je bio saizvršilac jer je krvavi zločin mirno posmatrao ne čineći ništa da ga spreči.

Ubistvo se dogodilo u iznajmljenom stanu u suterenu kuće u Ulici Nikole Kopernika u Nišu u kojoj su sva trojica Nišlija živeli zajedno.

Stanimir Đurić, advokat po službenoj dužnosti okrivljenog Miodraga Musića rekao je da su se otac i sin na današnjem pripremnom ročištu, koje je po zakonu zatvoreno za javnost, izjasnili da nisu krivi.

- Miodrag i Goran će na sledećem ročištu biti saslušani i izneće svoje odbrane. Miodrag tvrdi da nema ništa sa zločinom, da je bio van kuće i da je, kada se vratio u stan zatekao kuma kako leži na podu - rekao je Đurić.

On je kazao da je, kao branilac okrivljenog, odustao od svog prvobitnog predloga da kao svedok na jednom od ročišta bude saslušan vlasnik kuće u kojoj se krivično delo dogodilo.

- Vlasnik kuće je saslušan i ispostavilo se da on u vreme izvršenja zločina nije bio u kući. On i ne živi u toj kući, već na drugoj lokaciji. Ocu i sinu je izdao stan, ali nije imao nikakav drugi kontakt sa njima - izjavio je Đurić, piše Telegraf.

Prema njegovim rečima, otac i sin će pred Višim sudom u Nišu biti saslušani na glavnom pretresu koji će početi 4. decembra.

Miodrag i Goran su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Kako se navodi u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu, za direktno ubistvo A.D. optužen je Miodrag dok se Goran tereti da je “drugom radnjom sa umišljajem bitno doprineo izvršenju krivičnog dela”. Miodrag je, kako je utvrđeno, nastupao u stanju smanjene uračunljivosti ali ne i bitno dok nje njegov otac bio uračunljiv.`

Sukob je, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva počeo verbalnom raspravom između okrivljenih i oštećenog u trpezariji, nakon čega je Miodrag pesnicom udario kuma u glavu nanevši mu laku povredu u predelu obrve.

- Kada mu je A. D. u daljoj verbalnoj raspravi rekao “Je**m ti sve”, okrivljeni je otišao do drugog dela te prostorije u kojoj se nalazi kuhinja i iz fioke doneo kuhinjski nož sa ravnim sečivom širine oko 20 milimetara, zatvorio fioku. Prišao je oštećenom koji je u tom trenutku stajao između sudopere i vrata njegove sobe, zamahnuo nožem koji je držao u desnoj ruci prema njemu i tim nožem ga ubo u predelu zadnje leve strane grudnog koša, nanevši mu zbirno teške telesne povrede opasne po život - navedeno je u optužnici.

Prema navodima optužnice Goran se tereti da je “bitno doprineo izvršenju krivičnog dela” tako što je svojim ponašanjem i prisustvom u istoj prostoriji “olakšao Miodragu da izvrši ubistvo”.

- Dok je A. D. ležao na podu sobe i tražio pomoć, obraćajući mu se rečima “Zovi hitnu”, ostavio ga je u takvom stanju, bez pomoći, te jednim peškirom brisao tragove krvi sa poda sobe, kreveta, unutrašnjih i spoljašnjih vrata sobe i drugih površina u sobi na kojima su se nalazili tragovi krvi - navodi se u optužnici.

Nakon zločina, Miodrag je, prema optužnici, pobegao sa lica mesta i sakrio nož, a tek pošto je usled zadobijenih povreda povređeni čovek preminuo, Goran je pozvao Hitnu pomoć i smrt kuma A. D. prijavio kao nesrećan slučaj.

Lekari Hitne pomoći koji su došli na intervenciju zbog “samopovređivanja”, zatekli su jeziv prizor u kući pa je obaveštena policija. Utvrđeno je da su tragovi krvi brisani, zbog čega je otvorena istraga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading