ODREĐEN PRITVOR LEKARIMA I FARMACEUTIMA! Proneverili ogromnu svotu novca - prepisivali lekove bez znanja ljudi, pa ih prodavali

Autor:

Hronika

20.10.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritvor je prema okrivljenima Z.S, O.Š, M.J, S.Z. i S.Z. određen iz zakonskih razloga.

ODREĐEN PRITVOR LEKARIMA I FARMACEUTIMA! Proneverili ogromnu svotu novca - prepisivali lekove bez znanja ljudi, pa ih prodavali

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 19.10.2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Z.S., O.Š., M.J., S.Z. i S.Z. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima Z.S., O.Š., M.J., S.Z. i S.Z. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Okrivljenima Z.S. i O.Š. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 2 Krivičnog zakonika i produženog krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, u vezi sa članom 61 Krivičnog zakonika, okrivljenoj M.J. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 4 u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakonika i produženog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica iz člana 227 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, u vezi sa članom 61 Krivičnog zakonika, a okrivljenima S.Z. i S.Z. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 stav 2 Krivičnog zakonika i produženog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu iz člana 227 stav 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, u vezi sa članom 33 i 61 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading