PROKUPAČKI VATROGASCI OD POČETKA GODINE IMALI PUNE RUKE POSLA: Izlazili na teren preko 600 puta, najviše je bilo otvorenih POŽARA!

Autor:

Hronika

14.10.2023

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prokuplju je zabeleženo 455,79 hektara površine zahvaćene požarima, dok je u Kuršumliji ta površina iznosila 236,05 hektara.

PROKUPAČKI VATROGASCI OD POČETKA GODINE IMALI PUNE RUKE POSLA: Izlazili na teren preko 600 puta, najviše je bilo otvorenih POŽARA!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ukupan broj intervencija u okviru vatrogasno-spasilačke delatnosti na teritoriji Topličkog okruga u protekloj godini iznosio je 602, od tog broja, najveći deo intervencija bio je usmeren ka otvorenim požarima 238, crpljenje vode zbog poplava zahtevalo je 161 intervenciju, dok su 12 intervencija bile usmerene ka otklanjanju posledica saobraćajnih nesreća.

Intervencije na objektima obuhvataju 99 slučajeva, dok su ostale vrste intervencija, koje su uključivale različite nepredviđene situacije, bile 102 puta.

Pojedinačno po opštinama, Prokuplje je beležilo najveći broj intervencija, ukupno 317 slučajeva, na drugom mestu je Kuršumlija sa 118 intervenicija, dok su Blace i Žitorađa imali 100, odnosno 67 intervencija od početka godine.

Prokupački vatrogasci apeluju na građane da je zakonom zabranjeno spaljivanje trave, niskog rastinja, strnih useva smeća na otvorenom prostoru, a za nepoštovanje zaprećene su i nvčane kazne od 10.000 do 50.000 dinara za fizička lica, dok se kazne za pravna lica kreću od 300.000 do milion dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading