ŠTA DO SADA ZNAMO O MAJCI KOSTE KECMANOVIĆA: Baratala sa DNK ubica iz Veljinog klana, pa njen pronađen na MESTU ZLOČINA!

Autor:

Hronika

11.10.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DNK Miljane Kecmanović, majke dečaka-ubice Koste Kecmanovića, pronađen na čauri u kabinetu za istoriju.

ŠTA DO SADA ZNAMO O MAJCI KOSTE KECMANOVIĆA: Baratala sa DNK ubica iz Veljinog klana, pa njen pronađen na MESTU ZLOČINA!

Foto: Nikola Mutić, Instagram, twitter, Privatna arhiva, Tanjug/ RADE PRELIĆ, youtube.com/MasanLekic

Dečak-ubica Kosta Kecmanović, sa svega trinaest godina izvršio je nezapamćen zločin kada je u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' na Vračaru usmrtio devet učenika i radnika obezbeđenja. Zvanično, juče je podignuta optužnica i protiv njegovih roditelja Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović, za koje je zatražena kazna zatvora, za oca u trajanju od 12 godina, a za majku u trajanju od 2,5 godine.

Vladimir Kecmanović je poznati doktor radiologije, dok se o Miljani Kecmanović malo zna. Naime, i ona je stručnjak u svojoj oblasti, asistent je na Biološkom fakultetu u Beogradu, a pored nastave se bavi i istraživačkim radom.

Nakon što je njihov sin izvršio stravičan zločin, Vladimir je uhapšen i priveden, a Miljana se sa ćerkom (10) sklonila iz Beograda u strahu za svoj i ćerkin život.

Republika

Foto: promo/printscreen/facebook

Kosta Kecmanović

Veštak u slučajevima protiv Veljka Belivuka i njegovog klana

Kao stručnjak u svojoj oblasti, Miljana Kecmanović je bila veštak u slučajevima protiv Veljka Belivuka i njegovog klana. Međutim, u tim predmedima DNK dokazi, ključni za dokazivanje ubistava su volšebno uništavani, kontaminirani, dok su u pojedinim slučajevima bili neupotrebljivi za sud i presudu. 

Dr Milica Keckarević Marković potvrdila je za Republiku da je Biološki fakultet uradio DNK veštačenje u slučaju ubistva na šinama, kao i da su nalazi dopunjavani.

- Sudski veštaci za DNK analize s Biološkog fakulteta u Beogradu ni u jednom trenutku postupka, uključujući istragu, a zatim suđenje Veljku Belivuku i drugima za ubistvo Vlastimira Miloševića, nisu promenili sopstveni nalaz o pronađenim DNK tragovima, odnosno nikakav DNK uzorak nije nestao - kaže Keckarević Markovićeva.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Veljko Belivuk

Veštak u slučaju ''Lepojević''

- Kecmanovićeva, inače zaposlena na Biološkom fakultetu u Beogradu, važi za izuzetno cenjenog sudskog veštaka, jednog od najboljih u svojoj struci. Zbog toga je bila angažovana na najsloženijim slučajevima, na primer kada je trebalo izolovati DNK materijal iz mnogobrojnih pomešanih tragova. Takvi predmeti su uglavnom vezivani za Belivukovu i Miljkovićevu kriminalnu bandu - podseća naš sagovornik.

Miljana Kecmanović je najčešće sarađivala sa poznatim parom forenzičara, Dušanom Keckarevićem i njegovom sestrom Milicom Keckarević Marković. Naime, na dokumentu do kog je došao portal Republika se jasno vide potpisi ovo troje veštaka ispod zaključka vezanog za jedan od slučajeva na kom su zajedno radili.

- Kecmanovićeva je bila veštak i u predmetu ubistva Filipa Lepojevića, navijača FK Rad, 5. septembra 2020. Za ovaj zločin su optužena braća Uroš, Petar i Radovan Rakočević, za koje se sumnja da su bliski Belivuku, koji je kriminalnu karijeru i počeo s Banjice, gde je bio vođa navijača. Tokom suđenja, ona je rekla da na čauri metka nema DNK optužene braće, već samo ubijenog Lepojevića - podseća izvor našeg portala i dodaje:

Republika

Foto: INSTAGRAM

Filip Lepojević

- Kecmanovićeva je tada naglasila da je analizom pet metaka utvrđeno da je na njima mešoviti DNK Petra i Uroša, ali da se ne može tvrditi da pripada jednom od njih. Pravdala se da je jednim brisom uzet trag sa svih pet metaka.

Advokat Bojan Ječmenica kaže da je DNK u većini situacija krunski dokaz koji nepogrešivo vodi do izvršioca.

- Radi se o uporednoj metodi gde imate dva DNK, jedan nađen na mestu izvršenja dela, a drugi izolovan od lica koje se sumnjiči. Ako se profili poklope, to predstavlja izuzetno bitan dokaz da je to lice bilo na mestu izvršenja krivičnog dela, da je bilo u kontaktu s predmetom izvršenja krivičnog dela, pa čak i situacije. Kod ubistva preko izolovanja DNK profila ubijenog se dokazuje da je to lice boravilo na određenom mestu - objašnjava Ječmenica.

Mislila da joj je sin ubijen, a ne da je ubica

Tokom saslušanja u policiji, Miljana Kecmanović je plakala i tresla se, te tvrdila da nije ni pomislila da je njen sin kriv za zločin koji se dogodio 3. maja, već da je jedan od žrtava.

- Sve vreme je bila uznemirena, drhtala je i plakala. Rekla je da ne spava otkad je Kosta pobio školske drugove i školskog čuvara, kojeg je voleo. Nije krila da je u izuzetno teškom psihičkom stanju, kao i njen suprug, koji je u pritvoru, i njihova maloletna ćerka. Odgovorila je na svako pitanje policije i rekla da i sama sve vreme bez prestanka traži grešku u svakom segmentu života. Rekla je da je sa suprugom duže od 15 godina i da su od dece, Koste i njegove četiri godine mlađe sestre, hteli da naprave dobre ljude, u braku koji je bio skladan - prepričava izvor Republike blizak istrazi i dodaje:

Republika

Foto: Printscreen

Miljana Kecmanović

- Osim pubertetskih bubica svojstvenih tinejdžerima, Miljana je rekla da nije primetila druge promene kod sina niti najmanji nagoveštaj nezadovoljstva i da želi da naudi bilo kome. Ni ona ni suprug. Mislila je da su dobri roditelji i da deci pružaju sve što treba. Rekla je da je Kosta bio dete za primer i da su to mislili ne samo oni nego i svi ljudi oko njih. Kazala je da je tog dana nestalo sve.

Tokom saslušanja u policiji, Miljana je rekla da je njen sin tog dana bio usporen, kao i da je posle nje i ćerke ostao da se sprema za školu.

- Dečak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica ume da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze ćerku u školu, a dečak je ostao kod kuće i sam se spremao - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u školi.

- Miljana je rekla da je videla vest u medijima o masakru na Vračaru i da je izbezumljeno pozivala policiju, jer je mislila da je njen Kosta među žrtvama. Ona se šokirala kada su joj rekli da njen sin nije žrtva, već da je on pucao u učenike.

Republika

Foto: Instagram, twitter

Miljana Kecmanović sa ćerkom pokušala da pobegne iz Srbije

Pokušala da pobegne iz Srbije

Kako smo saznali od dobro obaveštenog izvora iz istrage, Miljana Kecmanović je skovala plan da sa ćerkom pobegne iz zemlje i stvori im novi identitet, ali plan nije uspela da sprovede u delo.

Nakon mesec dana od masakra koji je počinio njen sin, pokušala je da napusti Srbiju, ali je zaustavljena na graničnom prelazu Prohor Pčinjski.

- Majka dečaka i njena ćerka vraćene su sa graničnog prelaza jer je u toku istraga protiv majke, a privremeno im je blokirana sva imovina. Takođe, sa njom je nakon zaustavljanja na granici obavljen i razgovor - rečeno je iz MUP.

Iako je majka obavestila Centar za socijalni rad, policija nije obaveštena o njenom odlasku iz zemlje i zato je vraćena sa graničnog prelaza. 

Miljana Kecmanović milionerka

Viši sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane prodaje ili stavljanja hipoteke na veliki broj novih nepokretnosti u Nišu, Paraćinu i Beogradu za koje je utvrđeno da su u vlasništvu ili suvalsništvu Miljane Kecmanović.

- Sud je odredio privremenu meru radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, na predlog 27 najbližih članova porodica nastradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar". To ne znači da je majci neko zaplenio i trajno oduzeo imovinu, već da je stavljena zabrana da je ona proda ili stavi hipoteku na nju, kako bi se, ukoliko najbližim članovima porodice u parničnom postupku bude dosuđena novčana nadoknada za pretrpljenu duševnu bol i patnju, ti novčani iznosi naplatili - objašnjava sagovornik.

Republika

Foto: Republika.rs

Miljana Kecmanović na vratima porodičnog stana

- Takođe je sud odredio i da se popišu i oduzmu gotovina, nakit i hartije od vrednosti od majke, koji se nalaze na svim adresama kuća, stanova i računima, odnosno sefovima i da se polože na račun javnog izvršitelja.

Narodnoj banci Srbije, Organizaciji za prinudnu naplatu i javnom izvršitelju je naređeno da svu ušteđevinu Miljane Kecmanović na tekućim računima zaplene do iznosa od dva miliona 700 hiljana evra u dinarskoj protivvrednosti. Uz to, MIljana je obavezana da priloži gotovinu i nakit. 

- Taj novac biće depozit koji će se čuvati kod izvršitelja do pravnosnažnog okončanja parničnog postupka - rekli su iz Apelacionog suda u obrazloženju rešenja kojim je potvrđena prvostepena odluka, a kako je izvor Republike rekao, Miljana se žalila na ovakvu odluku.

- Kostina majka se žalila da joj je neosnovano zaplenjena osnovna zarada i da se pozivala na to da će ostati bez osnovnih sredstava za život.

Uhvaćena na vratima stana iz kog je Kosta krenuo u krvavi pohod

Prvi put nakon što je Kosta Kecmanović izvršio masovno ubistvo u školi koju je pohađao, njegova majka je posle tri meseca prvi put došla do stana u kom su porodično živeli, a to su zabeležili novinari portala Republika.

Miljana je tačno u 18.30 otključala vrata zgrade i popela se do stana. Neki minut kasnije, otključala je i vrata stana u Narodnog fronta i ušla u porodični dom Kecmanovića. Miljana je nosila crnu letnju haljinu i papuče, a u rukama je imala poveći ceger i tašnu.

U stanu se zadržala nešto više od sat vremena. Novinari su je ispred zgrade ponovo videli u 19.35 časova kada se sa cegerom u rukama uputila ka automobilu. Do vozila je koračala pognute glave, te je velika šansa da se trudi da je niko ne prepozna, a u gepek je spakovala stvari, koje je, kako se pretpostavlja, iznela iz stana.

Vratila se normalnom životu

Miljana Kecmanović se u avgustu mesecu vratila na posao i nastavila normalno da živi, kao da njen sin nije ništa uradio.

- Dok su roditelji ubijenih devojčica i jednog dečaka paralisani tugom i bolom i ne mogu da se otrgnu i krenu dalje ako ni zbog čega drugog onda zbog dece koja su im ostala, Kostina majka je počela da radi i da živi kao da joj sin nije masovni ubica. Beskrupulozno i besramno se trudi da ga izbavi iz bolnice uz pomoć advokata i stalno ponavlja da ga protivzakonito drže na psihijatriji iako Kosta nije odgovoran krivično, pa čak ni prekšajno - ispričao je za Republiku jedan od roditelja dece na koju je Kecmanović 3. maja pucao iz očevog pištolja.

Naše saznanje potvrdio je glavni pretpostavljeni Kecmanovićke, dekan Biloškog fakulteta.

- Docent dr Miljana Kecmanović nije više na bolovanju i ne postoje smetnje za dalje obavljanje njenih obaveza u skladu sa njenim ugovorom o radu - izjavio je profesor dr Ljubiša Stanisavljević za portal Republika.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ, Pixabay.com

Podignuta optužnica protiv Miljane Kecmanović

Podignuta optužnica, DNK Miljane Kecmanović pronađen na čauri metka

Na čauri koja je pronađena u kabinetu istorije otrkiven je DNK koji pripada majci dečaka ubice, te će i protiv nje biti podignuta optužnica.

- Protiv nje se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK - naveo je tužilac Stefanović.

Za Miljanu Kecmanović se traži kazna zatvora u trajanju od 2,5 godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (19)

Loading
Tanja

11.10.2023 12:04

Roditelji najmladjeg masovnog ubice nije ni cudo sto su drzali kucu punu oruzja i ucili najmladjeg masovnog ubicu na svetu da barata oruzjem obzirom skim su šurovali! Zasto majka i dalje radi u prosveti! Zasto je majka na slobodi?

Odgovori 13 7
Ja

11.10.2023 12:38

Zaradila ogromne novce.

Odgovori 10 5
Solo

11.10.2023 12:39

Ko garantuje da je Miljana Kecmanovic Sudski vestak radila casno svoj posao u kome kriminalci imaju veliki uticaj da se DNA mozda kompromituje ili izgubi ili laznim izjavamna Sudskih Vestaka uz dobre novcane donacije koje je sigurno primala od kriminalaca tajno i naravno pretvarala kupovanjem nekretnina koje ima sigurno punu listu..To je dokaz da se nesto nije odigravalo kako treba u Naucno Bioloskom Institutu nepravde kako bi mu bilo bolje ime....Na kraju ko kontrolise Sudske Vestake kod nas i kako se ti ljudi zovu ?..Jer kod nas se nista neobjavljuje od Sudija I Tuzilastva sve je nekeko sakriveno od javnosti nekim glupavim zakonima koje su izdejstvovali da narod nezna vise koje su glavne Sudije ili Tuzitelji u Srbiji i sta oni u stvari rade i kako rade..???

Odgovori 12 18
MilKa

11.10.2023 14:24

@Solo - Bilo bi pozeljno da se oglasi neko kompetentan iz struke i odgovori Vam na ovoliko nedoumica ili da se obratite adekvatnoj ustanovi i rešite svoje dileme. Da ne trosite suludo energiju ili prste na kucanje. Mozda da se obratite izvesnoj Tanji koja dežurna ovde, ima rešenje za sve i jedva čeka nekog ili nešto da oplete.

Odgovori 6 19