DETE JE VRIŠTALO - PUSTI MAMU! Optužnica protiv jezivog nasilnika iz Niša: Gušio i krvnički udarao ženu dok nije izgubila svest i sve to pred sinom!

Autor:

Hronika

23.08.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadnuta žena je prebačena u niški Univerzitetski klinički centar gde je ustanovljeno da je zadobila niz povreda, od kojih su neke teške.

DETE JE VRIŠTALO - PUSTI MAMU! Optužnica protiv jezivog nasilnika iz Niša: Gušio i krvnički udarao ženu dok nije izgubila svest i sve to pred sinom!

Foto: shutterstock

Nasilje pred detetom

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Nišlije Dalibora S. zbog pokušaja teškog ubistva jer je 12. novembra prošle godine u hodniku stambene zgrade gde ona živi, umalo ugušio svoju bivšu suprugu S. S. i to naočigled njihovog maloletnog deteta koje je oca udaralo i branilo majku.

Kako se navodi u optužnom aktu, okrivljeni je u uračunljivom stanju pokušao da liši života svoju bivšu suprugu ali delo nije dovršio i to na taj način što je pozvao telefonom i zamolio da mu dozvoli da uzme sina van termina predviđenog sudskom odlukom Osnovnog suda u Nišu.

"Dobro čuvaj dete"

Ona mu je to dozvolila, izvela je dete ispred zgrade, stavila ga u automobil "BMW“ kojim se okrivljeni dovezao i kazala mu: "Dobro čuvaj dete!“, a nakon što je ušla u zgradu, prišao joj je s leđa, stezao je i gušio i pesnicom udarao u glavu, a zatim joj je glavu udarao u zid“.

Žena je pala na pod, a okrivljeni je nastavio da je guši obema rukama, zatim je jednom stezao grkljan a pesnicom druge udarao po licu, glavom joj je udarao o beton a zatim joj je oko vrata navukao plastičnu vezicu i zategao je kako bi je ugušio usled čega je ona izgubila svest. Sve se to dešavalo naočigled njihovog maloletnog deteta koje je plakalo, vrištalo i udaralo okrivljenog kako bi pomoglo majci i govorilo: "Pusti mamu!“, navodi se u optužnici.

Kako dalje tvrdi tužilaštvo, dečju vrisku čula su dvojica stanara koji su nesrećnoj ženi priskočili u pomoć.

- Jedan od njih videvši okrivljenog kako leži preko oštećene i steže joj plastičnu vezicu oko vrata kako bi je ugušio, odgurnuo ga je i tako sprečio da delo dovrši. Nakon toga on je ušao u automobil i pobegao. Komšija je makazama sečicama presekao plastičnu vezicu sa vrata oštećene koja je i dalje bila bez svesti a drugi stanar je pozvao Hitnu pomoć - piše u optužnici.

Žena zadobila niz teških povreda

Napadnuta žena je prebačena u niški Univerzitetski klinički centar gde je ustanovljeno da je zadobila niz povreda od kojih su neke teške.

- Oštećena je zadobila povrede u vidu krvnih podliva kože i tkiva poglavine u levom čeono temenom predelu kao i u oba slepoočna područja, prelom grane i ugla donjovilične kosti sa desne strane, brojne krvne podlive i oguljotine kože vrata i lica ispod nivoa usana te krvne podliva desne ušne školjke. Okrivljeni je bio svestan svog dela, njegove zabranjenosti i hteo njegovo izvršenje čime je izvršio teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 st 1 tačka 1 Krivičnog zakonika u vezi člana 30 Krivičnog zakonika - navelo je tužilaštvo.

Preti mu višegodišnja robija

Krivični zakonik u članu 114 na koji se pozvalo tužilaštvo, navodi da je za teško ubistvo propisana kazna zatvora od najmanje deset godina do doživotne robije. Za pokušaj teškog ubistva predviđeno je da će se učinilac kazniti ili kaznom propisanom za to krivično delo ili ublaženom kaznom.

Ono što je izvesno je da Daliboru preti višegodišnja robija jer je delo izvršio na svirep i podmukao način, zbog čega je tužilaštvo smatralo da su ispunjeni svi kvalifikatorni elementi za pokušaj teškog ubistva, te da je pobegao sa mesta zločina ali ga je policija istog dana uhapsila na ulazu u Svrljig.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading