"PRONAĐENO JE TIJANINO TELO!" Posle devet meseci Igor Jurić sanjao je svoju MONSTRUOZNO ubijenu mezimicu: Plašim se svake nove godišnjice!

Autor:

Hronika

07.08.2023

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tijanin otac je u intervjuu za beogradske medije rekao da je svoju ćerku prvi put sanjao sedam do osam meseci nakon ubistva.

"PRONAĐENO JE TIJANINO TELO!" Posle devet meseci Igor Jurić sanjao je svoju MONSTRUOZNO ubijenu mezimicu: Plašim se svake nove godišnjice!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Privatna arhiva

Na današnji dan pre devet godina, porodica Jurić dobila je najkstrašnije vesti. Telo njihove Tijane (15) pronađeno je posle 12 dana potrage.

Potraga za Tijanom počela je iste večeri kad je nestala jer je na mestu na kom je oteta u Bajmoku pronađena njena patika. Policija se uključila u potragu oko pola sata nakon građana, a za njima i žandarmerija. Međutim, potraga je bila neuspešna sve do 7. avgusta.

Trinaestog dana potrage, oko pola sata posle ponoći, objavljeno je da je Tijanin otmičar uhapšen, a da je telo pronađeno 23 kilometra dalje od mesta na kom je oteta - u blizini Sombora.

Javnost, koja je takođe sve vreme bila u neizvesnosti i tragala za Tijanom, saznaje da je devojčicu silovao, a potom ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

- On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tada na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova i dodao da je devojčica tu i ubijena.

Zadavio ju je duksericom, a telo pokrio zemljom koju je kupio majci za cveće.

Dragan je telo najpre ostavio u kućici u ataru i otišao u Sombor, ali je shvatio da će telo brzo da bude otkriveno. U Somboru je kupio kese u koje je stavio telo, a potom Tijanu zakopao na divljoj deponiji. Na internetu je pretraživao koji su načini da se telo što brže raspadne kako bi se otarasio dokaza.

"Jednu stvar joj nikad nisam rekao"

Tijanin otac je u intervjuu za beogradske medije rekao da je svoju ćerku prvi put sanjao sedam do osam meseci nakon ubistva. Jako je to želeo i bio je uzbuđen kada se to desilo.

- Nedostaje mi njen temperament, ta njena smirenost. Da mogu, pitao bih je šta mi zamera, a kajem se i imam ogromnu grižu savesti. Smatram da, iako sam bio dobar roditelj, da sam mogao biti još bolji, da sam mogao mnogo više da joj pružim, više vremena da provodim sa njom, da sam joj više govorio da je volim, da mi znači. Nikada joj to nisam rekao zato što se to nekako podrazumevalo, da dete znači svom roditelju - rekao je Jurić.

Kako je istakao, kada neko izgubi dete, vreme je najveći neprijatalj.

Iz prostog razloga zato što gledaš drugare koji odrastaju, gledaš kako život ide dalje, kako neka deca zasnivaju porodice, kako se školuju, ostvaruju svoje snove, a to je nešto što je izostalo u našem slučaju, Tijaninom slučaju. Svako to razmišljanje šta bi ona sada radila, gde bi bila, koju bi školu završila, su pitanja na koja ne možeš da dobiješ odgovor i koja su mnogo bolna. Ona je uradila jako puno, iako fizički nije ovde. Svojim imenom je učinila da se mnoge stvari promene u našoj zemlji, i mislim da imamo razloga da joj budemo zahvalni. Ja, apsolutno jesam. Moja je velika sreća što sam imao priliku da i to malo vremena provedem sa njom. Ona je pokazala i tu svoju snagu nakon što je i fizički otišla sa ovog sveta. Pokazala je kako taj jedan lik, ta pojava, kako uopšte taj kratak život može da učini mnogo toga dobrog i nakon toga što te više nema. 26. jula ćemo to obeležiti kao i svake godine, a plašim se svake nove godišnjice, svakog novog susreta sa osećanjem da je ne možeš više videti - dodao je.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading