TUŽILAŠTVO TRAŽI DOŽIVOTNU ZA ZORANA: Ubio bivšu suprugu na SVIREP način - krvnički joj zadao 26 uboda!

Autor:

Hronika

03.07.2023

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom postupka nije utvrđen motiv jezivog ubistva u Barajevu, osim što se zna da je Zoran bio pod dejstvom alkohola.

TUŽILAŠTVO TRAŽI DOŽIVOTNU ZA ZORANA: Ubio bivšu suprugu na SVIREP način - krvnički joj zadao 26 uboda!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ubistvo u Barajevu

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu da Zorana Pavlovića (52) iz okoline Barajeva, osudi na kaznu doživotnog zatvora, zbog optužbe da je 6. juna prošle godine na svirep način ubio bivšu vanbračnu suprugu S. S. (47) u njenoj kući u Barajevu, nanevši joj 26 rana nožem po telu, a potom pokušao da i sebi oduzme život.

Postupajući tužilac je istakao da je svim izvedenim dokazima utvrđeno da je Pavlović učinio krivično delo kako je to opisano u optužnici. 

Kako je kazao, veštak psihijatar je potvrdio da je Pavloviću u trenutku ubistva bila smanjena uračunljivost, ali ne bitno, kao i da je ubijena tada trpela velike bolove zbog brojnih povreda.

Tužilac je predložio da sud Pavlovića osudi na kaznu doživotnog zatvora, te da ga obaveze da plati troškove postupka, kao i da mu produži pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu. 

Punomoćnik oštećenih se složio sa završim rečima tužilaštva i rekao da su imovinsko-pravni zahtev istakli na pripremnom ročištu.

Pavlovićev branilac je kazao da je nesporno utvrđeno da je Pavlović učesnik ovog krivičnog dela, dok je istakao da je bitno analizirati ličnost okrivljenog, odnosno da nikad nije ni krivično ni prekršajno odgovarao. 

Branilac je sudu predložio da Pavlovićeva osudi na blažu kaznu zakona i da mu pritvor zameni blažom merom, odnosno zabranom napuštanja stana. 

Dodao je da tokom postupka nije utvrđen motiv ubistva, odnosno šta je bio uzrok i okidač za ubistvo. 

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ubistvo žene u Barajevu

Pavlović se složio sa rečima branioca i dodao da se kaje, da ne zna zašto je počinio ubistvo i da bi više voleo da je on na “njenom mestu”. 

Izricanje presude je zakazano za 11.jul.  

Pavloviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo teško ubistvo. 

Sumnja se da je Zoran P, u alkoholisanom stanju, 5. juna prošle godine oko 12 časova došao do kuće u kojoj je živela S. S. i u dvorištu joj nožem, koji je poneo sa sobom, zadao 26 uboda u predelu vrata, trupa i gorniih udova.

Potom je Zoran P. sebi isekao vene i naneo povrede nožem u predelu vrata i grudnog koša, ali je kolima hitne pomoći ubrzo prevezen u Urgentni centar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading