STRADANJE DECE JE NAJSTRAŠNIJA TRAGEDIJA! Oglasilo se Ministarstvo za brigu o porodici nakon jezivog požara u Novom Pazaru!

Autor:

Hronika

05.03.2023

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uputilo je saučešće povodom stradanja četvoro dece u požaru u Novom Pazaru.

STRADANJE DECE JE NAJSTRAŠNIJA TRAGEDIJA! Oglasilo se Ministarstvo za brigu o porodici nakon jezivog požara u Novom Pazaru!

Foto: estock

- Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja - navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, četvoro dece uzrasta od 6 meseci do 5 godina stradalo je jutros u požaru u stanu u Novom Pazaru, saopštio je MUP.

Dojava o požaru stigla je u 07.24 sati.

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na mesto događaja i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

Roditelji dece su primljeni u bolnicu sa teškim opekotinama. Otac nastradale dece je teško povređen, na 45 odsto površine tela ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena i on je prevezen u Beograd. Povređena žena je takođe u teškom stanju - 18 odsto njenog tela je u opekotinama drugog i trećeg stepena.

Prema rečima rođaka, mogući uzrok požara je veš koji se sušio na grejalici, a MUP je saopštio da su deca stradala najverovatnije usled udisanja ugljen-monoksida.

Prolaznici želeli da pomognu

Dva slučajna prolaznika su primetila požar i, zajedno sa komšijama, krenula u pomoć, ali zbog jake vatre nisu mogli da priđu dovoljno blizu.

Video sam požar, otvorio sam vrata i video dva momka kako trče gore. Vatra je bila u hodniku. Razbili smo staklo da uzmemo aparat za gašenje i otišli gore. Vatrogasna, Hitna pomoć i policija su došli brzo - rekao je jedan od očevidaca požara za A1-net.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading