STOJKE UPUCAN ZBOG POSLOVA SA KOKAINOM?! Novi detalji pokušaja ubistva vođe "rakovičkog" klana

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

31.08.2017

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa rakovičkog klana Nebojša Stojković Stojke (49), koji je u ponedeljak uveče teško mučen a potom i upucan u Barseloni, najverovatnije se našao na meti atentatora zbog nerazrešenih računa u kriminalnim poslovima sa Balkana, pišu španski mediji

RepublikaFoto: youtube.com/Budite u Toku
Upucan zbog poslova sa drogom: Nebojša Stojković Stojke

Prema operativnim podacima, Stojković se sve više uključivao u međunarodno krijumčarenje kokaina, pa se ispituje da li je zbog toga u sukobu sa nekom balkanskom rivalskom grupom.

Poznato je i da je u dobrim odnosima sa grupom Luke Bojovića, a time i sa "škaljarcima" iz Kotora. Sa Bojovićem, koji je na robiji upravo u Španiji, spojio ga je zet Ljubo Bigović, visokopozicionirani član barske kriminalne grupe. Upravo zbog tih veza istražitelji ne isključuju mogućnost da iza atentata stoji rivalski kavački klan.

S druge strane, Stojković je uključen u velike poslove izgradnje stanova i poslovnog prostora u Beogradu, pa je moguće i tu naći povod za napad na njega.

U međuvremenu, španska policija je stupila u kontakt sa našom policijom da bi dobila sve informacije o njegovoj kriminalnoj prošlosti, sadašnjim aktivnostima, kontaktima i sukobima ne samo u Srbiji, već i Crnoj Gori, kao i na Pirinejskom poluostrvu.

Informacije koje su španski istražitelji dobili od Dejana Jusufovića, Stojketovog prijatelja koji je sa njim bio u momentu napada i koji nije povređen, zasad nisu od koristi.

- Stojke je već mesecima išao u pratnji nekoliko muškaraca, što govori da nije bio bezbrižan. Pored toga, imao je i rezervnu bazu, u Meljaku, gde se možda osećao bezbednije nego u prestonici. Srbiju je napustio neposredno posle policijske akcije "Ares" sredinom jula 2017. Tada je pretresen njegov stan na Vidikovcu, on nije bio kod kuće i ništa sumnjivo nije nađeno. Sutradan je otputovao iz Beograda - naveo je izvor "Blica".

Pogrešna dojava uznemirila majku

Prema saznanjima "Blica", upravo je Jusufović javio u Beograd da je Stojke ranjen, ali pošto je rekao da su ozbiljne povrede, poziv je pogrešno protumačen kao da je njegov prijatelj mrtav. Iste večeri u medijima se pojavilo i da je i sam Jusufović ranjen, i to teško, što je moglo da bude kobno po njegovu majku. Naime, kada je čula tu, kako se kasnije ispostavilo, dezinformaciju, žena je doživela infarkt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading