Ovo su četiri dodatka za Google Chrome koji će vam olakšati svakodnevne poslove

Autor: Republika

Razonoda

21.08.2017

22:30 >> 13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li znate šta su to dodaci (ekstenzije) za Google Chrome? To su mali programi koje možete da instalirate u pretraživač i koristite ih kada vam zatrebaju.

RepublikaFoto: youtube.com/TechGumbo
Noisli vam pomaže da bolje radite

Kada ih instalirate pojavljuju se u vidu ikonica u gornjem desnom uglu pretraživača i aktivirate ih kao što bi kliknuli na bilo koju ikonicu u Word-u ili Excel-u.

Postoji veliki broj ovih dodataka koje možete da preuzmete, a u nastavku pogledajte četiri koje možete da koristite skoro svaki dan:

1. Google translate

Ponekad vam treba da vidite kako se tačno piše neka reč na engleskom ili šta znači. Google translate je najkorisniji za ovakve stvari i umesto da svaki put otvarate stranicu, možete da koristite dodatak u Chrome-u. Nakon što ga instalirate, možete da kliknete na njega i otvoriće se mali prozor u kojem ukucate reč na engleskom i on će vam automatski dati prevod na naš jezik ili neki drugi koji ste podesili. Druga opcija je da prevučete levim dugmetom miša preko reči ili rečenice čiji prevod vam je potreban i pojaviće se mala ikonica za Google translate na koju možete da kliknete i odmah dobijete prevod.

2. Pocket

Pocket je možda najpoznatiji web kliper koji postoji. Dakle, kao što bi istrgli neki članak iz novina ili časopisa i sačuvali ga, isto možete da uradite i sa nekom stranicom koju ćete sačuvati u Pocket-u.  Pocket je dostupan na svim uređajima tako da stranice koje sačuvate možete kasnije da čitate na mobilnom telefonu, tabletu ili računaru. Prednost ovakvog načina čuvanja stranica, u odnosu na to što možete da sačuvate link, je u tome što ako sačuvate link, stranici možete da pristupite samo dok je link aktivan. Ako se promeni ili ugasi, više ne možete da pristupite tom sadržaju.

3. Evernote webcliper 

Ovaj dodatak radi slično kao i Pocket, ali je povezan nalogom u Evernote-u tako da se stranice smeštaju direktno u ovu aplikaciju. 

4. Noisli

Nosili je aplikacija koja pomaže da se bolje fokusirate na ono što radite. To je straming servis gde možete da slušate zvuke vetra, kiše, vatre, voza ili kombinacije ovih zvukova. Najčešće se koristi kada treba da radite kod kuće dok deca pored gledaju TV ili YouTube. Osim dodatka za Chrome, postoji i mobilna aplikacija kao i stranica sa koje možete da koristite ovaj servis. Stranica i aplikacija nude neke dodatne mogućnosti, tako da možete da podesite tajmer na određeni broj minuta koliko želite da radite fokusirano, kao i da podesite omiljene kombinacije zvukova koje vam odgovaraju. .
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading