PREMINULA MODNA IKONA! Bila je jedna od NAJSTARIJIH dama na svetu!

Autor:

Zabava

02.03.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njen uticaj na savremeni stil veliki je i nezamenljiv.

PREMINULA MODNA IKONA! Bila je jedna od NAJSTARIJIH dama na svetu!

Foto: Credit: Giancarlo Gorassini / Bestimage / Profimedia

Čuvena Iris Apfel, dizajnerka, modna ikona i glumica, preminula je u 102. godini! Ova dama od stila važila je za jednu od najstarijih poznatih ličnosti na svetu! Njena smrt potvrđena je od strane njenog komercijalnog agenta, Lori Sale, koja je nazvala Apfel "izuzetnom." 

Njen uticaj na savremeni stil veliki je i nezamenljiv, a njena koloritna odeća i odvažni modni dodaci decenijama su predmet fascinacije. Autentična i prepoznatljiva bila je po velikim okruglim naočarima koje je nosila baš kao i kitnjast, upečatljiv nakit koji je u njenom slučaju bio neizostavan deo autfita u svakoj prilici.

Republika

Foto: Credit: Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

 

 Slavljena zbog ekscentričnog odevanja i uticaja na globalnu modnu zajednicu, do poslednjeg dana života bila je neumorni pionir u modnoj industriji. Životni moto kojim se vodila glasio je: “More is more and less is a bore” (Više je više, a manje je dosadno). I sada kada je nema, pokazuje šta je suština mode: sredstvo da se izrazite, ko ste ili želite da budete i da se istovremeno zabavite.

Tokom šezdesetih, Apfelova se etablirala kao eminentna dekoraterka enterijera u snobovskim krugovima. Radila je za devet predsednika i prvih dama (tokom administracije Trumana, Ajzenhauera, Kenedija, Džonsona, Niksona, Forda, Kartera, Regana, i Klintona) kako bi dekorisala Belu kuću po njihovom ukusu.

Rođena 29. avgusta 1921. godine, Apfel je bila poznata po svojim nekonvencionalnim, upadljivim odevnim kombinacijama, miješajući haute couture i prevelike kostimsku bižuteriju. Klasičan Apfel izgled, na primer, kombinovao bi perjanicu sa nizom debelih bisera, narukvice i jaknu ukrašenu radom sa perlicama američkih starosedilaca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading