POZNATI GLUMAC UBIO KOLEGINICU, PA TRAŽI SVOJA PRAVA: Porota ga je dva puta OPTUŽILA, svet šokiran njegovim ZAHTEVIMA!

Autor:

Zabava

25.01.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled tragičnih događaja, glumačka ekipa i filmska ekipa završili su snimanje filma "Rust" u maju.

POZNATI GLUMAC UBIO KOLEGINICU, PA TRAŽI SVOJA PRAVA: Porota ga je dva puta OPTUŽILA, svet šokiran njegovim ZAHTEVIMA!

Foto: youtube.com/printscreen

Holivudski glumac Alek Boldvin, optužen za ubistvo koleginice, odgovorio je na novu optužnicu za nehotično ubistvo koja je podneta protiv njega prošle nedelje.

Naime, prema dokumentima koje je dobio Fox News Digital, on zahteva svoje pravo na brzo suđenje. 

- Gospodin Boldvin ima pravo na pravično i brzo rešavanje optužbi kako bi se minimiziralo javno ocrnjivanje i sumnja, te izbegle opasnosti dokazivanja njegove nevinosti, koje često nastaju nakon dugih kašnjenja u procesu - stoji u dokumentima.

Foto: tanjug/AP, Instagram

Alek Boldvin traži da mu se ubrza suđenje

Pored toga, Boldvin je zatražio od okružnog tužioca u Novom Meksiku da "sačuva sve dokaze" vezane za slučaj i pismeni spisak "svedoka koje tužilac namerava da pozvove na suđenju."

Podsećamo, Baoldvin je optužen za nehotično ubistvo zbog smrtonosnog pucanja na snimateljku Halinu Hačins na setu filma "Rust" 2021. godine. Ovo je drugi put da je porota optužila Boldvina za smrt Hačinsove. Glumac je prvobitno optužen za dva slučaja nehotičnog ubistva 31. januara 2023, a optužbe su kasnije odbačene u aprilu 2023.

- Boldvinov pravni tim zatražio je "rezultate ili izveštaje fizičkih ili mentalnih pregleda, naučnih testova ili eksperimenata, uključujući sve poligrafske preglede svedoka, napravljene u vezi sa ovim slučajem ili kopije istih, u posedu, staranju ili kontroli države, čije postojanje je poznato ili bi moglo postati poznato tužiocu uz primenu odgovarajuće pažnje" kao deo ulaska u postupak. Takođe, njegova odbrana je zatražila "sve materijalne dokaze koji idu u korist optuženom, a koje država mora da proizvede u skladu sa klauzulom o procesu zakona Ustava Sjedinjenih Država." "Nesprovođenje ovog otkrića krši pravo optuženog na unakrsno ispitivanje, pravo na odbranu, na pravično suđenje, na prinudni proces i pravo na zakoniti proces - stoji u dokumentima.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Halina Hačins nastradala je na snimanju filma

Inače, Boldvin mora da se izjasni 1. februara, a ukoliko se ne pojavi na naznačenom mestu u datom vremenu, biće izdat nalog za njegovo hapšenje. Boldvinovi zastupnici nisu odmah odgovorili na zahtev Fox News Digitala za komentar. Halina Hičins je ubijena na setu filma u Novom Meksiku, a režiser Džoel Souza ranjen je hicem iz oružja koje je držao Boldvin dok je vežbao scenu u crkvi 21. oktobra 2021. Glumac je porekao da je povukao obarač oružja koje je usmrtilo snimateljku. Specijalni tužioci su otkrili da će tražiti od porote da odluči da li bi Boldvin trebalo da bude ponovo optužen za krivična dela u oktobru, skoro dve godine nakon njene smrti.

- "Nakon obimne istrage tokom proteklih nekoliko meseci, došli smo do dodatnih činjenica koje smatramo da pokazuju da gospodin Boldvin ima krivičnu odgovornost za smrt Haline Hačins i pucanje na Džoela Souzu" - saopštili su specijalni tužioci Kari Morrissey i Jason Lewis prošlog meseca, te dalje naveli:

- "Verujemo da je odgovarajući postupak da se dozvoli panelu građana Novog Meksika da odluči da li bi gospodin Boldvin trebalo da bude zadržan za krivično suđenje."

Foto: www.profimedia.rs

Alek Boldvin izazvao tragediju na snimanju film


U novembru, video snimak koji je objavila NBC News sa seta filma "Rust" prikazao je Boldvina kako govori članovima ekipe da se sklone dok se pripremao da puca iz oružja.

Snimak je navodno napravljen neko vreme pre nego što je snimateljka bila smrtno ranjena.

- "Sada, sačekajte, pucaću desno" - rekao je Bodlvin, pa nastavio:

- "Da li biste mogli da odete na drugu stranu kamere? Ne želim da puca prema vama."

U jednom trenutku, Baldwin se činio zabrinutim za bezbednost osobe koja je iza kamere, rekavši: "Ne znam zašto idete uz brda i sve ovo ostalo - slomićete vrat."


Boldvin se i dalje suočava sa nekoliko građanskih tužbi, uključujući onu koju je podnela supervizorka scenarija filma "Rust", Mamie Mitchell i tužbu podignutu od strane majke, oca i sestre ubijene koleginice. Usred pravne drame, Boldvin, glumačka ekipa i filmska ekipa završili su snimanje filma "Rust" u maju.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading