"Uspeo sam u svemu osim u životu!" Ovako je govorio čuveni Popara, koji je preminuo OGORČEN I ZABORAVLJEN OD SVIH!

Autor: M. K. V.

Zabava

09.12.2023

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavio se u seriji "Srećni ljudi", a njegove aforizme mnogi citiraju i godinama nakon njegove smrti.

"Uspeo sam u svemu osim u životu!" Ovako je govorio čuveni Popara, koji je preminuo OGORČEN I ZABORAVLJEN OD SVIH!

Foto: printscreen

Glumac Zoran Rankić, koji je ostao upamćen po ulozi Žarka Popare u TV seriji "Srećni ljudi", preminuo je pre četiri godine na današnji dan. 


Iako je zamišljeno da Rankić u kultnoj televizijskoj seriji bude negativac, on to jednostavno nije mogao da bude, pa je njegovo tumačenje Gospodina Popare naišlo na veliki odjek kod publie.

Gnev i karakter obavijen u vulkansku harizmu, koje je posedovao Rankićev čuveni lik poprimili su zabavan i šarmantan karakter, pa je vrlo brzo postao omiljen kod gledalaca.

 

 

Značajnu ulogu imao je i u ostvarenju Save Mrmaka po scenariju Siniše Pavića u seriji "Poslednji čin", gde je glumio četničkog komandanta gorske garde, Nikolu Kalabića, mnogo pre nego što je on rehabilitovan, odnosno, dok je još bio živ. 

Pored glume, Rankić se ostvario i kao aforističar, satiričar, pesnik i slikar.  

Književnost je bila njegova ljubav, a objavio je nekoliko zbirki pesama, zbog čega je više puta nagrađivan. Pisao je i aforizme u  nekoliko listova i humorističkih novina. Mnogi su njegov stil pisanja poredili sa poezijom čuvenog Laze Kostića.

Ovo su samo neki od njegovih aforizama:

"Ne znamo svoju sudbinu, ali smo se s njom pomirili"
"Učinili smo sve što smo mogli. Jedino nismo mogli ono što je trebalo."
"Ne širi se svoj vidik rušenjem tuđe kuće!"
"Prava reč je uvek u pogrešno vreme!"
"Duša ne postoji sve dok ne počne da boli!"
"Uspeo sam u svemu osim u životu."

I u replikama koje je izgovarao u seriji "Srećni ljudi", po scenariju Siniše Pavića, često su se nalazile i njegove sopstvene izreke, a posebno je ostalo u sećanju kako je oslovljavao čuvenu Lolu Golubović sa "gospođice, gospođo".

Neke od najupečatljivijih replika Gospodina Popare zbog kojih i danas mnogi vole da gledaju reprizu veoma gledane serije iz devedesetih su:

"Logika se ne poštuje, razum je ponižen" i "Tražite Bebo, samo tražite!"

Podsećanja radi, poznati glumac, preminuo je 9. decemrba 2019. u 84. godini u Beogradu posle duge i teške bolesti. Njegovoj smrti prethodio je težak moždani udar, a imao je i drugih zdravstvenih problema. Kako se pisalo nakon njegove smrti, Zoran Rankić preminuo je u Domu za stara lica, zaboravljen od svih i ogorčen zbog toga što nakon "Srećnih ljudi" nije dobio nijednu veću ulogu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading