Poznati pevač preminuo je od tuge za JEDNOM ŽENOM, ona mu je posvetila stihove "BAŠ MI SE NE DA!"

Autor: M. K. V.

Zabava

06.12.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Babić tvrdio je da oseća prisustvo voljene supruge i nakon njene smrti.

Poznati pevač preminuo je od tuge za JEDNOM ŽENOM, ona mu je posvetila stihove "BAŠ MI SE NE DA!"

Foto: Youtube

Poznati pevač narodne muzike Milan Babić, koji je preminuo tri godine nakon smrti svoje supruge Radmile, jedine žene koju je voleo, smatran je velikim gospodinom među muzičarima. Njegova ljubavna priča rastužila je mnoge, a po njoj može da se snimi i film.

Naime, Milan je šezdesetih godina prošlog veka upoznao Radmilu, tada Todorović, koja je bila poznata pesnikinja i tekstopisac. Zavoleli su se na prvi poged, a odmah ju je i zaprosio i u braku su proveli dve decenije.

 

 

Pored velike ljubavi ona mu je pisala i pesme koje su postale veliki hitovi. Jedna od prvih i najzapaženijih, po kojoj je postao i prepoznatljiv bila je pesma "Baš mi se ne da".

Pevača je, zato, kao grom iz vedra neba, pogodila vest da njegova surpuga na smrt bolesna, ne ostavljajući nimalo prostora za nadu. Iako je bio potpuno pripremljen za ono što će se desiti, nakon njenog odlaska ostao je neutešan.

Opraštajući se od supruge Radmile, s kojom je proveo 20 godina u braku, nije ni želeo da krije bol, tugu i suze. Mnogo je patio.

Teško je rečima opisati kako se osećam mesec i po dana posle smrti supruge. Uprkos svesti da je više nema, da je smrt konačna presuda, nekoliko puta sam osetio njeno prisustvo. Nemam opipljive dokaze za to, čak i ne mogu da opišem te događaje, ali znam da je bila pored mene. Više od 20 godina bili smo nerazdvojni, delili dobro i loše, disali na isti način. Bila je veoma jaka. Nije želela da prizna poraz. Dok je bila svesna, gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolničkom okruženju, pravila je planove. Posle treće operacije obavljene prošlog proleća, čim je osetila poboljšanje, s mnogo entuzijazma je nastavila rad u cilju očuvanja srpskog muzičkog nasleđa - pričao je pevač neposredno nakon što je ostao bez supruge.

Sa njom je, kako je govorio, podjednako disao, mislio i radio.

Iz teške faze i bezvolje malo su uspevali da ga trgnu sin Branko i ćerka Jovana. Međutim, srce je na kraju reklo svoje - da on ne može da funkcioniše bez voljene žene.

Još jedan stih, koji mu je ona napisala, često je pevušio: "Kad bih mog’o i umro bih za te"

Babić je preminuo 30. novembra 2009. u Beogradu od posledica srčanog udara, a pronađen je u svom domu u popodnevnim časovima. Hitna pomoć stigla je nakon samo nekoliko minuta, ali su samo mogli da ustanove smrt. Umro je u svojoj kući, u fotelji. Pričalo se da je zapravo umro od tuge za ženom koju je beskrajno voleo i koja je bila njegov pokretač.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading