OVO JE BILA JEDINA ŽELJA ŽARKA LAUŠEVIĆA, A ONA MU JE ISPUNILA: Evo kako su izgledali poslednji dani života slavnog glumca!

Autor:

Zabava

15.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga Anita do poslednjeg časa bdila je nad njim i pomogla mu da ode mirno i dostojanstveno kako je i želeo.

OVO JE BILA JEDINA ŽELJA ŽARKA LAUŠEVIĆA, A ONA MU JE ISPUNILA: Evo kako su izgledali poslednji dani života slavnog glumca!

Foto: youtube/printscreen/ Filmski susreti Nis 2016

Slavni glumac Žarko Laušević preminuo u 64. godini, nakon teške i kratke bolesti, a tužnu vest saopštila je njegova supruga Anita Laušević.


- Obaveštavamo javnost da je danas 15. 11. 2023, u 64. godini, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice, Anita Laušević - glasi saopštenje njegove supruge.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Eli Winston/Everett/Profimedia

Supruga Anita Laušević bila je Žarkova najveća ljubav i verni saputnik


Kako Republika saznaje, Laušević je poslednje dane proveo upravo uz suprugu, koja mu je uvek bila najveća podrška, pa i u poslednjim časovima života. Ona ne samo da je bila njegova najveća ljubav, već i verni saputnik u višedecenijskom braku.


- Anita je bdila nad njim i trudila se da mu ispuni svaku želju. Kako je Laušević uživao u knjigama, a zbog bolesti i stanja u kom je bio, poslednja želja bila mu je da supruga bude uz njega u svakom trenutku i čita mu. Voleo je da mu Anita čita i njegove knjige, uživao je u njenom glasu, dok se on prisećao celokupnog života i pričao joj stvari koje joj pre nije stigao reći. Bukvalno joj se ispovedao pred kraj i drhtavim glasom rekao: "Živeo sam za svoje uloge, sada želim samo mirno i dostojanstveno da odem" - otkriva za naš list izvor blizak porodici i dalje navodi:


- U jednom trenutku tražio je da mu pročita pismo koje joj je pisao iz zatvora, a kasnije ga objavio i u knjizi "Sve prođe, pa i doživotna". Ona mu je ispunila tu želju i zvonkim glasom mu izgovarala reči koje joj je svojevremeno pisao.

Foto: Shutterstock, ATAImages

Žarko Laušević iz zatvora napisao pismo supruzi koje je kasnije objavio i u knjizi


Inače, kako smo ranije pisali, glumac je danima boravio na bolničkom lečenju, a sredinom prošlog meseca stigla je informacija da mu se stanje poprilično pogoršalo. Laušević je sredinom avgusta primljen u bolnicu zbog dijagnostikovanog raka pluća. On je i poslednju scenu za seriju "Kalkanski krugovi" snimio u bolničkoj postelji!


- Pre hospitalizacije završio je snimanje filma "Ruski konzul", dok mu je za seriju "Kalkanski krugovi" ostalo nekoliko snimajućih scena. Uprkos bolesti, hteo je da nastavi snimanje serije. Producenti su došli na ideju da preostale kadrove snimi pomoću mobilnog telefona i to samo glasovno jer su doktori naložili da glumac ne bi trebalo previše da se napreže - otkrio je tada izvor za domaće medije i dodao:


- Doneli su mu telefon u bolnicu i pozvao je kolegu koji je bio na setu. U toj sceni se Laušević ne vidi, već se samo čuje njegov glas. To je maksimalno koliko smo mogli da uradimo jer nismo želeli da ga previše zamaramo. Odradio je to junački. Kada su završili razgovor, njegov kolega s kojim je obavio razgovor je podigao telefon, a cela ekipa je Žarka pozdravila gromoglasnim aplauzom. Pala je i pokoja suza jer su svi to doživeli veoma emotivno.

SADRŽAJ PISMA

"Anđele moj predobri, Anito moja! Ja sam i dalje tu i voleću te kao pas, odano, ne uzimajući hrane iz tuđih ruku. Kroz maglu trećeg jutra meseca decembra, kroz neku nepojamnu crtu zemljine kore, kroz veliki mozak njen, jebitačno kao onaj "Jebiter" Milica od Mačve, stižem do tvog podnožja. Ako uhvate ovo pismo, ne iznenadi se ako iduće dobiješ iz štenare. Da, dodirnuh se jučer. Tobom. Morao sam. Znaš kako je... Ne znaš. To me budi, vodi negde tebi, čini muškarcem. I čini da jesam, a tako nisam. To me budi i vodi, no opet me vraća, ali ruka me grešna na tebe podseća. Ruka što ubi, što piše i čeka. Nema rime... I ležaću tu, kao pas, dok me ne oteraš kao psa ili ne udeliš oholo, kao psu, malo nežnosti. Samo usamljen orgazam... i posramljen. Nije robija ono što običan neobavešten svet ima predstavu o njoj - neke godine provedene iza katanca, bez prava na viđanje svojih, bez prava na bilo kakvu vrstu radosti, bez prava na kakvu udobnost i privatnost. Nije. To i jest najveći šok svakog ovde dospelog. Robija je - pretres usred noći, prekinut mlaz tople vode na tvoje nasapunjano telo, oteto pismo, zaplenjen ručni rad, bahatost i nemar polupismene sekretarice koja je negde zagubila tvoju molbu jer je sinoć ponovo imala onaj isti očajan seks sa svojim kasnim povratnikom u njen krevet, brak i alkohol. Robija je kad ti prekinu, iz čista mira, posetu jer se oglasio neki alarm, robija je kad ti drže neki telegram o kojem već pišu novine, a ti ga nisi dobio, robija je kad si slavan, pa ti tako slavnom toliko spominju majku..."


Kobna noć ostavila
mu je doživotni pečat

Foto: ATA Images/E-stock

Žarku Lauševiću je kobna noć 1993. godine zauvek promenila život

Laušević je bio jedan od najpopularnijih glumaca, a za svoj rad dobio je brojna priznanja i nagrade. Međutim, njegov život je promenila kobna noć, u kojoj je počinio dvostruko ubistvo. Naime, obećavajuću karijeru talentovanog glumca 1993, u trenutku, zaustavio je tragični događaj koji se odigrao u Crnoj Gori. Laušević i njegov brat Branimir napadnuti su od grupe huligana u blizini jednog podgoričkog lokala. Tom prilikom Žarko je iz svog pištolja u samoodbrani usmrtio napadače i teško ranio jednog mladića, koji je pokušao da se pridruži napadačima. Osuđen je na 13 godina zatvora, a kaznu zatvora izdržavao je u Spužu i Požarevcu. Kada je izašao na slobodu Laušević je ubrzo zatim otišao u inostranstvo.


- Nisam izgovorio svoju završnu reč na ovom poslednjem suđenju. A hteo sam ponovo da kažem tim unesrećenim porodicama da shvate, ako mogu, koliko sam svestan zla koje sam im naneo, tragedije koju su doživeli i koju doživljavaju - kazao je Laušević u jedinoj ispovesti novinarima pred pomenuti odlazak u inostranstvo i naglasio:


- Znam da bol ne čuje, ali ne bi bilo od mene srećnijeg čoveka na kugli zemaljskoj da se to nije desilo, da sam mogao drugačije... U crkvi uvek upalim tri sveće: za oca i njih dvojicu. Mora biti da smo nešto teško zgrešili sva trojica. I njih dvojica i ja, pa nas je bog tako sastavio: da njih kazni mojom rukom, mene njihovim glavama.


Nije se oporavio od tragičnog
događaja: "Umro sam 1993"!


Laušević se po povratku iz inostranstva vraća i na javnu scenu, a 2018. dao je izjavu za kulturni dodatak Pop&kultura, kojom je naglasio se nikada nije oporavio od tragičnog događaja u kom je lišio života dvoje ljudi, te da se i njegov život završio te nesrećne 1993.


- Rođen sam 1960, a umro 1993. godine - poručio je tada Laušević.


Otišao istog dana kad i patrijarh Pavle

Foto: ATAImages, Tanjug

Žarko je napustio ovaj svet istog dana kao i patrijarh Pavle pre 14 godina

Slavni glumac preminuo je na godišnjicu smrti patrijarha Pavla. Ono što je njima dvojici bilo zajedničko jeste da ih je srpski narod veoma mnogo poštovao i voleo njihov rad, a Laušević je i preminuo na isti dan, 14 godina kasnije, kad i omiljeni patrijarh.


Marić vršio veštačenje glumca,
a preminuo dan pre Lauševića

Foto: Printscreen/Youtube/TV Most Novi Sad, SRBTEL

Psihijatar Jovan Marić koji je veštačio glumca preminuo dan pre Lauševića

Čuveni psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić, koji je preminuo dan pre Lauševića, bio je u timu koji je vršio neuropsihijatrijsko veštačenje glumca nakon ubistva.


- Verujem da je hteo da zaštiti brata, koji je od udarca pao na zemlju. Laušević je iz torbe izvadio pištolj i pucao na dvojicu, dok je trećeg ranio. Očevici su kazali da Laušević nije prvi počeo raspravu, ali je pitanje da li je gestikulacijom, pošto je on glumac, možda nešto poručio, pa ih je to iznerviralo i onda su napali njega i njegovog brata - objašnjavao je jednom prilikom Marić.

CRNI DAN ZA KULTURU Radoš Bajić se dirljivim rečima oprostio od prijatelja:

Otišao je jedinstveni,
neponovljivi i najveći

Foto: ST/Nemanja Pančić

Žarko Laušević se poslednji put u javnosti na premijeri filma Radoša Bajića

Čim je potvrđena tužna vest da je Žarko Laušević preminuo, brojne njegove kolege i prijatelji su počeli da se oglašavaju putem društvenih mreža i izjavljuju porodici saučešće.
Reditelj Radoš Bajić, s kojim se Lauš poslednji put i pojavio u javnosti na premijeri njegovog filma "Heroji Halijarda", oglasio se saopštenjem u znak žalosti za velikim glumcem i prijateljem.


- Crni dan je osvanuo za našu kulturu, kinematografiju i filmsku umetnost. Tamo odakle se niko nikada nije vratio otišao je jedinstveni, veliki, neponovljivi i najveći - Žarko Laušević. Bila mi je čast da sarađujem s njim i da mu budem prijatelj. Poslednji aplauz upućen njemu na premijeri našeg filma "Heroji Halijarda", pre nešto više od mesec dana - trajao bi večno da ga on sam nije prekinuo. Sve je to veliki Lauš zaslužio. Moju veliku žalost i osećanje nenadoknadivog gubitka dele svi u našoj produkciji "Contrast studios" - izrazio je Bajić žaljenje za Lauševićem.

Foto: ATAImages

Glumac Milan Marić oprostio se od Žarka na društvenoj mreži


Pored njega, Žarkovom smrću su ostale zatečene i druge javne ličnosti.


- Molim? Ne, ne, recite mi da to nije istina! Ne mogu da verujem šta mi govorite. Mislila sam da to s njim nije ništa ozbiljno. Njemu život nije bio lak. Lauš je bio vanvremenski um i talenat. Radili smo ranijih godina, pre nego je otišao u zatvor. On je mlađi od mene... Neverovatno... - potresla se Mirjana Karanović.


Glumac Milan Marić podelio je fotografiju s pokojnim Laušem i rasplakao sve, dok Mima Karadžić od šoka nije mogao da izusti ni reč.

Ova vest nije slomila samo glumce, već kompletnu estradu, pa je saučešće izjavila i pevačica Sandra Rešić, kao i voditeljka Marijana Mićić.


Žarkov poslednji
naklon slama srca

 

Laušević se poslednji put u javnosti pojavio pre mesec dana, na premijeri filma "Heroji Halijarda", reditelja Radoša Bajića. 

Posebno je emotivna fotografija na kojoj mu kolega i veliki prijatelj Petar Božović ljubi ruku. Tada je filmska ekipa nagrađena ovacijama, a Žarkov dolazak bio je jedan od najemotivnijih, kako za glumce tako i za publiku. Iako vidno mršav i iscrpljen, div domaćeg glumišta pokazao je još jednom da ima harizmu jaču od svih nedaća.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading