ŽARKO JE BIO SAV IZOBLIČEN, HTEO JE DA SAKRIJE TRAGOVE BORBE: Kolega se prisetio Lauševićevih ZATVORSKIH DANA!

Autor:

Zabava

18.11.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voja Brajović je ispričao da je Lauš bio slomljen, ali da nije hteo to da pokaže pred njim i koleginicom Merimom Isaković, sa kojom je došao da mu pruži podršku nakon stravičnog događaja.

ŽARKO JE BIO SAV IZOBLIČEN, HTEO JE DA SAKRIJE TRAGOVE BORBE: Kolega se prisetio Lauševićevih ZATVORSKIH DANA!

Foto: Dnevni List Borba

Žarko Laušević

Kolega i prijatelj Žarka Lauševića, Voja Brajović, progovorio je za Republiku o njihovom poslednjem susretu. On je jedan od retkih koji ga je posetio u zatvoru i to samo nekoliko dana nakon tragičnog događaja, čega se prisetio i ovom prilikom.

- Poslednji put smo se videli pre jedno pola godine. Radili smo na istom projektu - "Vreme smrti". Žarko je glumio Živojina Mišića, a ja sam igrao ulogu Radomira Putnika. Mi smo se dugo družili, a odlazio sam i u posetu kod njega u zatvor onih dana, kada se desila antologijska tragedija za njega - rekao je Voja za naš portal.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Voja Brajović se družio sa Žarkom Lauševićem dugi niz godina

Inače, u tih kratkih pet minuta, koliko je trajala poseta, samo nekoliko dana nakon što je Žarko uhapšen zbog ubistva, dvoje kolega mu je pružilo podršku u momentima kada više nije ličio na sebe. Brajović ga je tada posetio zajedno sa koleginicom Merimom Isaković, a kako je otkrio, razgovarali su s Lauševićem samo o porodici i predstavama u kojima nije mogao da igra.

Foto: prinstkrin/jutjub

Merima Isaković uputila je molbu da se njoj i Brajoviću omogući poseta Lauševiću

U posetu u zatvor Spuž otišli su na Meriminu molbu, a omogućeno im je da u prisustvu istražnog sudije Tomislava Vešovića posete Žarka. Brajović je posle tog susreta rekao da je Žarko bio skroz izobličen, a da je Lauševićeva skromnost bila što svoje probleme nije želeo da prenosi na druge.

- Žarko je potpuno skrhan - rekao je Voja u intervju za dnevni list Borba 6. avgusta 1993, te naglasio:

- Video sam jednog čoveka koji je slomljen, jako izobličen, sa tragovima borbe na licu, nogama. Žarko je pokušao da prikrije povrede. Bila je tu i Merima i nije hteo da nas gane.

Kako njegove kolege tvrde, Laušević će među prijateljima i u javnosti ostati upamćen po skromnosti, koju je celog života negovao. Nije voleo da se piše o njemu, skrivao se od očiju javnosti, a onima koji su ga najbolje poznavali svoje probleme nije nametao.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading