SEĆATE LI SE OCA SLOBODE I DRAGANE MIĆALOVIĆ? Imao je čak TRI ULOGE u "Srećnim ljudima", glumice teško pogodila njegova SMRT!

Autor:

Zabava

26.11.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana Mićalović je sa svojim ocem glumila zajedno u seriji "Sinđelići"!

SEĆATE LI SE OCA SLOBODE I DRAGANE MIĆALOVIĆ? Imao je čak TRI ULOGE u "Srećnim ljudima", glumice teško pogodila njegova SMRT!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mirjana, Sloboda i Dragana

Sloboda i Dragana Mićalović danas su jedne od najpopularnijih glumica na našim prostorima, a mnogi ne znaju da su počele da se bave ovim poslom zbog svog oca. Naime, njihov otac je pokojni Dragan Mićalović, glumac koji je preminuo u junu 2017, u 67. godini. Dragan je u braku sa suprugom Milicom dobio tri ćerke, najstariju Mirjanu i Slobodu i Draganu, koje publika godinama unazad obožava.

Dragan je bio sjajan glumac, a samo u seriji "Srećni ljudi" pojavio se u čak tri različite sporedne uloge - u 17. epizodi glumio je policajca u parku, u 18. je bio zapisničar, a publika ga najviše prepoznaje kao Kucu, ljubavnika famozne Cane Fontane sa Ranča prokletih.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Dragan Mićalović kao Kuca, ljubavnik Cane Fontane

Dragan je poznat po mnogim ulogoma u pozorištu, a igrao je i u popularnim domaćim serijama "Selo gori, a baba se češlja", "Mješoviti brak", "Seljaci", "Bela lađa"... Sa svojom najmlađom ćerkom Draganom glumio je u popularnoj seriji "Sinđelići", gde su bili otac i ćerka.

Svojevremeno je pričao kako nije želeo da mu se ćerke bave glumom, iako su dve od tri postale glumice.

- Kada mi se danas jadaju zbog problema sa kojima se susreću, onda pomislim da sam bio u pravu što sam bio u pravu što sam ih odgovarao, ali kada vidim koliko su vredne i uspešne, pomislim da nema nijedne lake profesije i da su dobro odabrale. Gluma traži psihofizički jakog čoveka i drago mi je što i u Slobodi i u Dragani vidim tu želju i volju da konstantno rade i napreduju - rekao je on u jednom od poslednjih intervjua.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Dragan Mićalović

Jednom prilikom je ispričao kako su se ćerke konsultovale sa njim pre svake uloge, ali i davale mu savete, na šta je bio ponosan.

- I Dragana i Sloboda imaju običaj da, prilikom pripreme bilo koje uloge, prvo dođu kod mene na konsultacije, a sada sam ponosan što je došlo vreme da i one meni daju savete - ispričao je Mićalović jednom prilikom.

- U našoj porodici ima mnogo glumaca, osim kćerki i zeta Vojina Ćetkovića, i brat i snaja moje supruge takođe su glumci i prvaci “Zaječarskog pozorišta”. Često volim da kažem da bismo mogli da napravimo familijarno pozorište.

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mirjana, Sloboda i Dragana Mićalović

Kako je Dragana svojevremeno ispričala, Dragan nije bio srećan kad je ona dobila prvu ulogu.

- Bio je raspisan poziv za kasting u svim srednjim školama i bilo nas je više od 500 prijavljenih. Ja sam dobila ulogu. Zvala sam tatu i rekla mu da sam dobila ulogu, on je bio na pecanju tada, i samo mi je spustio slušalicu. Opet sam ga pozvala, a on mi je rekao: "Ja neću preživeti još jednu glumicu u kući." Nije želeo, niti je Bobi i meni dozvoljavao da se bavimo glumom, jer je znao da je baviti se ovim poslom i imati porodicu prilično teško. Pokušavao je dugo da me odvrati od glume. Mislili su i on i majka da će to brzo da mi dosadi, a ja sam od malena želela da budem glumica - istakla je glumica.

Glumice su teško podnele smrt oca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading