VEČITI RIVALI SUDBINU KROJE DO BOŽIĆA - Zvezda Meridianbet i Partizan zamenili uloge u Evoligi

Autor:

Sport

09.12.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevi do večitog derbija biće presudni. Crveno-belima serija utakmica u Beogradu može sve da okrene, baš kao i crno-belima na gostovanjima, kaže Vladimir Kuzmanović

VEČITI RIVALI SUDBINU KROJE DO BOŽIĆA - Zvezda Meridianbet i Partizan zamenili uloge u Evoligi

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana zamenili su uloge u Evroligi! Posle 13 odigranih kola ove sezone izabranici Janisa Sferopulosa imaju učinak od četiri pobede i devet poraza, dok su crno-beli u boljem momentumu sa 7-6, a u istom trenutku pre godinu dana učinci su bili identični, samo zarotirani, a onda su crveno-beli došli i do 8-6 pobedom u prvom evroligaškom večitom derbiju.

Istina, Partizanu je naruku sada išao raspored jer su imali tri vezana meča kod kuće, dok Zvezda Meridianbet sada ima dva prava domaćinstva i "gostovanje" Makabiju u Pioniru. Zato je jasno da će se sudbina sezone u Evroligi krojiti u narednim utakmicama s kulminacijom u večitom derbiju 4. januara. To u razgovoru za Republiku smatra i košarkaški stručnjak Vladimir Kuzmanović.

Foto: printscreen

Vladimir Kuzmanović


- Zanimljiva je ova rokada rezultata. Čudno je sve to s rasporedom. Zato će predstojeći mečevi do večitog derbija biti presudni. Crveno-belima serija utakmica u Beogradu može sve da okrene. Ključ je u Areni. Pobeda protiv Albe je imperativ, protiv Reala ne može niko da se vadi, ali zašto ne pokušati da se dobije, dok će gostovanje Makabiju u praznom Pioniru biti baš čudno. To može biti poslednji voz za Zvezdu Meridianbet, a generalno se mora upisati i bar neka pobeda na strani - smatra Kuzmanović.

Što se Partizana tiče, on ističe da je dobro što su crno-beli odbranili svoj teren, imaju i jednu pobedu u gostima, za razliku od crveno-belih, ali da im sve zavisi šta će uraditi na predstojećim gostovanjima, od kojih su dva u Španiji, kao i Zvezdi Meridianbet.

- Sve se može okrenuti ako crno-beli ne budu uspešni na gostovanjima Žalgirisu, Valensiji i Realu. Partizanu mnogo toga zavisi od utakmica do derbija, koji pritom igraju pred delijama u Areni - dodao je Kuzmanović.

RASPORED CRVENE ZVEZDE MERIDIANBET DO BOŽIĆA

14. decembar

C. zvezda - Alba
19. decembar
C. zvezda - Real
21. decembar
Makabi - C. zvezda
28. decembar
Panatinaikos - C. zvezda
2. januar
Fenerbahče - C. zvezda
4. januar
C. zvezda - Partizan
 

RASPORED PARTIZANA DO BOŽIĆA

14. decembar
Žalgiris - Partizan
19. decembar
Valensija - Partizan
21. decembar
Real - Partizan
28. decembar
Partizan - Virtus
2. januar
Partizan - Asvel
4. januar
C. zvezda - Partizan

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading