Naš poznati glumac cirkao u Rusiji s De Nirom i snimao sa Delonom: Po imenu ga malo ko zna, ali njegovo lice svi pamte (FOTO)

Autor: M. K. V.

Zabava

19.12.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U našim serijama i filmovima uglavnom imao epizodne uloge.

Naš poznati glumac cirkao u Rusiji s De Nirom i snimao sa Delonom: Po imenu ga malo ko zna, ali njegovo lice svi pamte (FOTO)

Foto: Tanjug/Ap, Profimedia

Glumac Predrag Preža Milinković, koji je u istoriji kinematografije ostao upisan kao najpoznatiji jugoslovenski filmski epizodista, bio je upečatljiv na ekranu koliko god da mu je uloga bila mala. U dugogodišnjoj karijeri odigrao je više od 200 najraznovrsnijih filmskih uloga i više od 100 u televizijskim serijama, dramama i amaterskim filmovima.

 

 

Dok su mu domaći reditelji uglavnom nudili da glumi batlere i konobare, pa ga se naši gledaoci najbolje sećaju kao batlera Sofronija u seriji "Srećni ljudi", u stranim filmovima je uspeo da ostvari čak dve glavne uloge i to u krimi žanru.

U jednom od njih slavni sporedni glumac naših domaćih filmova igrao je gavnog gangstera. Kada je reč o stranim produkcijama u kojima je igrao, one nadmašuju ta dva filma - Preža se pojavljuje u oko 50 stranih ostvarenja u projektima nemačke B produkcije, a snimao je i u Francuskoj, Španiji, Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, te Austriji. Snimao je sa glumačkim legendama poput Đina Lolobriđida, Entoni Kvina, Orsona Velsa, Alena Delona i drugih, dok je u knjizi "Susreti" u kojoj je pisao o najzančajnijim poznanstvima opisao kako je u Rusiji cirkao s čuvenim Robertom De Nirom.

 

 

Inače, interesantno je da talentovani Preža uopšte nije studirao glumu, već je bio apsolvent na Filozofskom fakultetu. Međutim, kako je bio veliki filmofil, put ga je odveo u filmske vode, a pošto je govorio četiri strana jezika - engleski, francuski, španski i italijanski, to mu je otvorilo vrata i za inostranu karijeru.

Milinović je preminuo 1998. u 65. godini u Beogradu u kome je i rođen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading