OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA OSKARA: Novi okršaj "Barbi" i "Openhajmera"

Autor:

Zabava

23.01.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Los Anđelesu objavljene su nominaciju za 93. izdanje Oskara, čija ceremonija će biti održana 10. marta.

OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA OSKARA: Novi okršaj "Barbi" i "Openhajmera"

Foto: Foto CUniversal Pictures. All Rights Reserved

Obistinile su se pretpostavke oko toga koji filmovi će se naći na listi nominovanih za najprestižnije filmski priznanje Oskar.

Za zlatnu statuu boriće se 10 filmova, i to: "Američka fikcija", "Anatomija pada", "Barbi", "The Holdovers", "Ubistva pod cvetnim mesecom", "Maestro", "Openhajmer", "Prošli životi", "Jadnici" i "Interesna zona".

Republika

Foto: youtube.com/printskrin

Openhajmer nominovan za Oskara

Za titulu najboljeg glumca bore se Bredli Kuper ("Maestro"). Kolman Domingo ("Rustin"), Pol Đamati ("The Holdovers"), Kilijan Marfi ("Oppenheimer") i Džefri Rajt ("American Fiction").

Za titulu najbolje glumice se bore Anet Bening ("Nyad"), Lili Gledstoun ("Killers Of The Flower Moon"), Sandra Huler ("Anatomy of Fall"), Keri Maligen ("Maestro") i Ema Stoun ("Poor Things").

Republika

Foto: Profimedia

 

Za Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja bore se "Il Capitano" (Italija), "Perfect Days" (Japan), "Society Of The Snow" (Španija), "The Teacher's Lounge" (Nemačka) i "The Zone of Interest" (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Za najboljer režisera se bore Džastin Trit ("Anatomy of Fall"), Martin Skorseze ("Killers Of The Flower Moon"), Kristofer Nola ("Oppenheimer"), Jorgos Lantimos ("Poor Things") i Džonatan Glejzer ("The Zone of Interest").

Najveći rivali "Barbi" i "Openhajmer" odmerili su snage već nekoliko puta, a osim što je najpoznatija lutka na svetu doživela ogroman uspeh u bioskopima širom sveta, priča o "ocu atomske bombe" pobrala je simpatije kritičara. Tako je "Openhajmer" nagrađen priznanjima BAFTA i Zlatni globus.

Zanimljivo je da se na listi nominovanih za Oskara u kategoriji za najbolju glumicu nije našla zvezda filma "Barbi" Margo Robi, dok je Kilijan Marfi među nominovanima za najboljeg glumca.

Dok je "Openhajmer" zaradio 13 nominacija za Oskara, film "Barbi" je "podbacio" sa osam, a ko će biti ovenčanom zlatnom statuom saznaćemo 10. marta u noći između nedelje i ponedeljka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading