"OPENHAJMER" POBEDIO "BARBI": Evo ko je sve nagrađen ZLATNIM GLOBUSOM!

Autor:

Zabava

08.01.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svečanoj dodeli prestižnih priznanja u Los Anđelesu najviše nagrada je osvojio film "Openhajmer", koji je poneo pet nagrada, uključujući i glavnu.

"OPENHAJMER" POBEDIO "BARBI": Evo ko je sve nagrađen ZLATNIM GLOBUSOM!

Foto: youtube.com/printskrin

Kilijan Marfi i Robert Dauni Džunior dobili su priznanja za najbolje muške glumačke uloge, dok je Kristofer Nolan osvojio nagradu za najbolju režiju, prenosi BBC.

Filmska zvezda Lili Gledston proglašena je za najbolju glumicu i tako je postala prva autohtona stanovnica Sjedinjenih Američkih Država koja je osvojila nagradu.

Film "Barbi" je osvojio prvu nagradu za zaradu ostvarenu na blagajnama, nakon što je zaradio 1,4 milijarde dolara u bioskopima širom sveta.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

TV serija "Suksešn" je ostvarila najviše pobeda u TV kategorijama, posle svoje četvrte i poslednje sezone.

Kiran Kalkin, koji je igrao Romana Roja u seriji, proglašen je za najboljeg glavnog TV glumca.

Njegova koleginica Sara Snuk proglašena je za najbolju glavnu TV glumicu.

Glumca Kilijana Marfija, zvezda filma "Openhajmer" koja je nagrađena Zlatnim globusom za najbolju mušku ulogu, davnih dana otkrio je srpski reditelj Goran Paskaljević. Upravo on je zaslužan za Marfijevu uspešnu karijeru. Poznati glumac je davne 2001. godine zaigrao u filmu "Kako je Hari postao drvo", nagrađivanom Paskaljevićevom ostvarenju.

Nakon ove uloge, kreće Kilijanov uspon ka vrhu i druge brojne uloge poput onih u ostvarenjima "28 dana kasnije" (2002), "Hladna planina" (2003), "Crveno oko"(2005), "Početak" (2010), "Denkerk" (2017), a obožavaoci stripova i superheroja ga znaju i kao Strašila u Betmenovoj trilogiji "Mračni vitez", kao i u hit seriji "Birmingemska banda".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading