RECEPT ZA PILEĆU PAŠTETU: Bolja nego kupovna, a SIGURNO mnogo zdravija - ko je ne voli?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravo, a preukusno!

RECEPT ZA PILEĆU PAŠTETU: Bolja nego kupovna, a SIGURNO mnogo zdravija - ko je ne voli?

Foto: Shutterstock

Ovo je odličan predlog za doručak i večeru koji svima uspeva, a još je i zdravo. Ko je ljubitelj pašteta mora probati ovu domaću, koja je bez ikakvih štetnih sastojaka. Pileća pašteta savršeno ide uz svako jelo, a spremićete je očas posla.

Potrebno vam je malo vremena da očistite piletinu, a onda i da je skuvate. Nakon toga sledi posebna kombinacija začina i drugih sastojaka koji čine ovu paštetu preukusnom.

Sastojci:

  • 300 grama očišćene kuvane piletine
  • 2-3 kašike majoneza, po ukusu
  • 1 kašika senfa
  • 1 kuvano jaje
  •  peršun, so, biber, origano
  • 3 kašike kisele pavlake
  • malo soka od limuna
  • 2 topljena sira

Foto: YouTube/kuhaj i peci

Recept za pileću paštetu

Priprema: 

U blender stavite piletinu, a onda i sve druge sastojke redom. Nemojte sada stavljati začine. Ako vam je lakše jaje možete iseći kao i sir, ili ubaciti u komadu. Blendajte nekoliko minuta sve dok se sastojci ne sjedine u potpunosti. Biće potrebno više minuta ako vam blender nije toliko jak. 

Kada se smesa lepo ujednačila, onda dodajte začine po želji. Najbolja kombinacija je prethodno navedena (peršun, so, biber i origano). Dobijenu paštetu prebacite u neku teglicu ili posudu i koristite narednih nekoliko dana, maksimalno do pet dana, pod uslovom da stoji u frižideru.

Služite uz vruć hleb, za doručak ili kao zdravu opciju za večeru ili neko drugo jelo. Takođe, odlična je uz sveže paprike umesto hleba, ako želite da vodite računa o ishrani i da se hranite zdravije.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading