ORIGINALNI KAFANSKI RECEPT ZA MUĆKALICU: Specijalitet kom niko neće odoleti, samo je jedan način pripreme PRAVI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovome uživaju i turisti širom sveta.

ORIGINALNI KAFANSKI RECEPT ZA MUĆKALICU: Specijalitet kom niko neće odoleti, samo je jedan način pripreme PRAVI!

Foto: YouTube/The Dot Pot

Ovo je tradicionalni recept koji dolazi sa juga Srbije. Leskovačku mućkalicu morate već danas spremiti i uživati u njoj.  

Sastojci:

  • šest komada svinjskog vrata sa roštilja
  • 3 glavice crnog luka
  • šest pečenih paprika
  • 300 grama paradajz soka
  • so i biber
  • ljuta tucana paprika
  • malo ulja
  • 2dl vode
  • peršunov list

Foto: YouTube/The Dot Pot

Kako se sprema mućkalica

Priprema:

Mućkalica je jelo koje se relativno brzo priprema. Potrebno je samo vreme za dinstanje luka i oko sat vremena laganog krčkanja na tihoj vatri kako bi se sastojci sjedinili, a saft zgusnuo. Sastojci treba da budu pripremljeni unapred, tako da sve bude nadohvat ruke što će ubrzati proces pripreme.


Prvo je potrebno sitno iseckati luk i propržiti ga na ulju oko deset minuta. Zatim se dodaje paprika, koja može biti pečena, oljuštena i iseckana na krupne komade, i paradajz pelat. Ova mešavina se prži zajedno dvadesetak minuta uz povremeno dodavanje vode.

Nakon toga, dodaje se meso koje je prethodno odvojeno od kostiju i isečeno na krupnije kocke. Važno je napomenuti da mućkalicu ne treba mnogo mešati, već samo povremeno protresti šerpu. Začini se dodaju po ukusu, a jelo treba da bude ljuto, mada se može prilagoditi ukusu pojedinca. Paprika, ljuta i slatka dimljena, dodaju se na kraju. Pre služenja, mućkalicu je moguće posuti peršunovim listom.

Umesto pečene paprike, odlično ide i sveža, a umesto pelata može se koristiti običan zreli paradajz, oljušten od kože i odstranjenih semenki. Takođe, umesto pomenutog mesa, u mućkalicu se mogu dodati i ostaci različitih vrsta mesa poput piletine, teletine ili kobasica, što će jelu dati dodatnu raznovrsnost i ukus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading