VELIKA ČAST: Dejvid Bouvi dobio ulicu u Parizu

Autor:

Zabava

09.01.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se desilo na muzičarev 77. rođendan, 8. januara.

VELIKA ČAST: Dejvid Bouvi dobio ulicu u Parizu

Foto: Tanjug/AP

Pariz je odao počast muzičkoj legendi Dejvidu Bouviju tako što je jedna ulica u ovom gradu dobila ime po njemu. 

Ulica Dejvida Bouvija (Rue David Bowie) se nalazi u 13. arondismanu, između dve moderne poslovne zgrade, uključujući i sedište novinskih publikacija Le Monde i L'Obs, piše Sky. Evo gde se nalazi na mapi:

 

 

Bouvi je preminuo nakon duge borbe sa rakom 2016. godine, posle osamnaestomesečne borbe sa opakom bolešću. Znajući da umire, Bouvi je pripremio 25. album „Black star” koji je objavljen na rođendan, odnosno samo dva dana pre smrti. Singlovi za koje je snimio spotove najavljivali su njegov odlazak iz sveta živih.

Tokom cele svoje karijere radio sam sa istom temom. Odeća može da se menja, ali reči i teme koje sam uvek birao imale su veze sa izolacijom, napuštenošću, strahom i anksizonošću. To su sve najvažnije tačke jednog života - rekao je Bouvi u intervjuu AP 2002. godine.

Inače, Dejvid je prvi nastup van Ujedinjenog Kraljevstva imao upravo u Parizu 1965. godine, a njegov uticaj na muziku, modu i pop kulturu prepoznat je u "gradu svetlosti".

Bouvijev album "Pin Ups" snimljen je u blizini francuske prestonice 1973. u Šato d'Eruvilu nakon završetka turneje "Ziggy Stardust".

Inače, Dejvid Bouvi i Elvis Prisli, dva vrhunska muzičara koja su ispisala istoriju, rođeni su istog dana 8. januara. Kako je Bouvi dobio ulicu u Parizu, tako je 2019. u Zemunu jedna ulica ponela ime kralja rokenrola Elvisa Prislija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading