PEVAČICA IZGUBILA KONTROLU NAD MIŠIĆIMA: Umire u najgorim mukama, NEMA JOJ LEKA!

Autor: P. R.

Zabava

19.12.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umire u najgorim mukama zbog retke bolesti, nema joj leka!

PEVAČICA IZGUBILA KONTROLU NAD MIŠIĆIMA: Umire u najgorim mukama, NEMA JOJ LEKA!

Foto: Youtube.com/Good Morning Britain

Muzička zvezda Selin Dion (55) suočava se sa teškim neurološkim poremećajem poznatim kao "sindrom ukočene osobe". Ova bolest, koja pogađa jednu od milion osoba, izaziva gubitak kontrole nad mišićima i može dovesti do ozbiljnih problema sa govorom i kretanjem. Selin je svoju dijagnozu otkrila pre otprilike godinu dana, nakon čega se retko pojavljivala u javnosti.

Selinina sestra, Klodet (74), se sada oglasila i istkala da je proslavljena pevačica u lošem stanju i da se bori sa gubitkom kontrole nad mišićima. Naime, kako je izjavila za francuske medije, teško joj je da gleda kako Selin, inače disciplinovana i vredna osoba, sada prolazi kroz ovu tešku fazu. Istakla je da je cilj porodice da Selin ponovo stane na scenu, ali da je trenutno neizvesno na koji način bi to moglo da se ostvari.

- Trudi se, ali više nema kontrolu nad mišićima. Slama mi srce činjenica da je uvek bila tako disciplinovana i vredna, majka joj je uvek govorila da radi naporno, da sve radi kako treba. U našim snovima, cilj je povratak na binu. Ali na koji način, ne znamo - rekla je Klodet za medije.

Republika

Foto: shutterstock

Selin Dion

Inače, sindrom ukočene osobe je retka bolest koju nauka i dalje istražuje, ali napredak u lečenju nije brz. Klodet je istakla da je ohrabrujuće što Selin sarađuje sa vodećim stručnjacima u oblasti ove bolesti, ali da za sada nema vidljivog napretka u njenom stanju. Važno je, kako je naglasila, ne gubiti nadu. Selin dobija podršku od svojih fanova širom sveta, koji joj šalju ljubav, molitve i različite poklone.

Oboleli od sindroma ukočene osobe često imaju probleme sa govorom i kretanjem, a u nekim slučajevima mogu se "pretvoriti" u "ljudske statue" zbog teške ukočenosti. Osim toga, ukočenost može dovesti do grčeva u mišićima, koji mogu biti dovoljno jaki da izazovu prelome kostiju. Dijagnoza ove bolesti obično se postavlja između 30. i 50. godine života, a češće pogađa žene nego muškarce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading