GLUMAC PROMENIO VERU ZBOG SRPKINJE, MANEKENKA ZBOG TAJKUNA: Evo ko od svetskih zvezdi slavi pravoslavni Uskrs! (FOTO)

Autor: P. R.

Zabava

16.04.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najradosniji pravoslavni praznik se slavi i u svetu!

GLUMAC PROMENIO VERU ZBOG SRPKINJE, MANEKENKA ZBOG TAJKUNA: Evo ko od svetskih zvezdi slavi pravoslavni Uskrs! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Brojne planetarno poznate ličnosti najradosniji praznik Uskrs slave po Julijanskom kalendaru. Dok su neki veru preuzeli od predaka, drugi su je promenili zbog ljubavi i partnera.

Slavni glumac Kristijan Bejl, je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. Ona je agent za nekretnine, a dete je srpskih emigranata koji su šezdesetih otišli u Ameriku. Strani mediji su brujali kako su se Kristijanove majka i sestra protivile i bile protiv ove veze, ali glumac nije odustao od ljubavi.

Kristijan je čvrsto rešio da mu i deca znaju srpski jezik, pa se tako u njihovom domu često mogu čuti srpske uspavanke, i praktikuju se svi pravoslavni običaji.

Republika

Foto: YouTube/ Daily mail

Kristijan Bejl sa suprugom

Jedna od najpoznatijih američkih glumica, Dženifer Anistonkoja se proslavila u hit TV seriji "Prijatelji", pravoslavlje je nasledila od oca, koji je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit.

Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Republika

Foto: Shutterstock

Dženifer Aniston

Slavnog oskarovca, Tom Henksa, ljubav je navela da prihvati pravoslavnu veru. Rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

- Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca - rekao je jednom prilikom Tom Henks.

Republika

Foto: instgaram.com/tomhanks

Tom Henks sa suprugom

Najpoznatiji supermodel na svetu, Naomi Kembl, rođena je u Engleskoj, a poreklo vodi sa Jamajke. I nju je ljubav navela da promeni veru. Dok je dugonoga lepotica bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, postala je vernik Ruske pravoslavne crkve.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Naomi Kembl

Iako rođena u Los Anđelesu, rijaliti zvezda Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu za pravoslavni Vaskrs i ona ne propusti da putem društvenih mreža čestita ovaj veliki praznik. Njena porodica vuče korene iz Jermenije, a njeni preci živeli su na područiju današnje Turske.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Kim Kardašijan

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading