Kako je Nataša Ninković započela karijeru: POSLE 20 VISKIJA PUSTILI JE DA GLUMI

Autor:

Zabava

21.05.2018

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nataši Ninković uručena je juče na Velikoj sceni Narodnog pozorišta nagrada "Žanka Stokić", koja se dodeljuje aktivnom glumcu i ličnosti koja je obeležila pozorišni i filmski život Srbije stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nataša Ninković

ZAR NISAM MLADA

 

"Od čuvene dramske predstave "Ukroćena goropad", koja je najavila nekoliko izuzetnih glumica i glumaca današnje srednje generacije, do poslednje dve uloge u Narodnom pozorištu, izuzetno različitih žanrova, Nataša Ninković smelo i kreativno korača umetničkim putem. Očaravajući scenskom energijom, maštovitošću, duhovitošću i studioznošću, iz uloge u ulogu, nadograđuje neosporan glumački dar", navodi se u obrazloženju žirija nagrade koju od 2003, na inicijativu Mire Stupice, dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija "Novosti" i Grad Požarevac.

- Uvek sam se čudila dobitnicima Oskara što se tresu i plaču, zahvaljuju svima, počev od producenata do kućnih ljubimaca. Čak sam im se pomalo i smejala, a ja se sada upravo osećam kao da držim svog Oskara. Tresem se i plakala bih, i zahvalila svima sa kojima sam podelila i najmanji glumački trenutak na i iza scene - istakla je Nataša Ninković.

Za nagradu je, kaže, čula dok je bila u društvu Vesne Trivalić u Dubaiju.

- Posle minut ćutanja rekla sam Vesni i ona je počela da vrišti. "Zar nisam malo mlada", bile su moje prve reči, a onda je prošlo par dan preispitivanja i pomislila sam da je možda i dobro što je nagrada stigla sada jer imam vremena da opravdam ovu divnu nagradu. Kad me pitaju šta sam po profesiji, odgovaram glumica i tu bih uvek dodala da to niti je moja obaveza niti nužnost, već potreba i strast, moj prostor spoticanja i spoznaje, slobode i velike ljubavi - navodi Ninkovićeva.

BEZ TRADICIJE NIŠTA

Nataša je igrala Žanku Stokić u jednom dokumentarcu, ali ističe da je prvi put shvatila kroz šta je prošla naša glumačka diva kroz lik koji je iznela Svetlana Bojković.

- Rastuži me uvek kad pomislim da je Žanki služavka podigla spomenik. To je tako karakteristično za nas, da imamo kraktku pamet i da ne znamo da se odužimo ljudima koji su uradili velike stvari za nas. Zaboravljamo ih, odričemo ih se i gazimo. Ali bez tradicije nema ništa, na nju se moramo oslanjati, i ne možemo se ponašati kao da niko nije živeo i stvarao pred nas, naprotiv - zaključuje Ninkovićeva.

Ne izdvaja uloge jer su sve one "mozaik iz kog uči", a među više od 30 naslova je i kultni film "Spasitelj" i uloga Vjere, na koju je juče podsetio i reditelj Predrag Gaga Antonijević.

- Imali smo 86 kandidatkinja. Kad je ona krenula ka meni, video sam odmah da nosi dramu sa sobom, i to sa lakoćom, bez da glumi. I ta joj drama prirodnije stoji nego oklagija. Kad je počela da radi kasting, čak se i Denis Kvejd probudio iz sna, džet-lega, i ostalo je istorija... Ali nije bilo lako ubediti Aleksandra Berčeka, tadašnjeg upravnika Narodnog pozorišta, da pusti pripravnicu. Ponavljao mi je "Janičaru, ne dam da mi upropastite dete i vodite u Ameriku". I tako - 20 puta "janičaru", 20 viskija... Nismo mi nju upropastili, nego ona nas, jer smo postali večni zavisnici od njenog talenta - ovim je rečima nasmejao Gaga prisutne u nacionalnom teatru, među kojima su bili i Natašina porodica, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, Vuk Kostić, Dara Džokić i mnogi drugi.

Reakcije:

Snežana Trišić (rediteljka)

Nataša je igrala od radnice do kraljice jer ona može sve. Gde se ona pojavi, tu je uvek plamena.

Miodrag Krstović (glumac)

Nataši u kadru ne treba ni mizascen ni tekst, dovoljna je ona. Znam da je Žanka bila oduševljena kad je čula odluku žirija.

Svetlana Ceca Bojković (glumica)

Ona se danas nalazi u zenitu do kog su je dovele brojne ostvarene uloge, ali tek sada se otvara novi period stvaralaštva koji će se bogatiti jer je gluma neiscrpno polje.

Milena Dravić (glumica)

Na ovoj sceni u kojoj je utisnuta duša Žanke Stokić, svaka glumica teži da u igri dosegne visoke standarde. Nataša je to svojim radom apsolutno dosegla i predstoji joj ohoho, čime će nas još iznenaditi.

Nela Mihailović (glumica)

Nataša je u ligi najboljih glumica Srbije i tamo joj je i mesto. Zahtevna je kao partner, ali takva je i u životu i prema onima koje voli. Ali ona daje od sebe i više od toga. Kao prijatelj ona je neophodna i nezamenjiva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading