"KO REČ PROGOVORI USTAĆU IZ GROBA DA GA NOĆU MORIM" Zbog TESTAMENTA našeg čuvenog glumca plakaćete od SMEHA!

Autor:

Zabava

16.04.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni glumac i komičar, koji je slavu stekao ulogama u kultnim ostvarenjima, i posle smrti nastavio je da zasmejava narod.

"KO REČ PROGOVORI USTAĆU IZ GROBA DA GA NOĆU MORIM" Zbog TESTAMENTA našeg čuvenog glumca plakaćete od SMEHA!

Foto: youtube.com/printscreen

Pavle Vuisić je studirao pravo, a zatim se obreo u novinarstvu, gde je usavršio stil pisanja, da bi najveći uspeh i slavu stekao kao glumac. Iako nije imao formalno obrazovanje glumca Vuisić je izgradio veliku karijeru i postao nekrunisani kralj komedije.

Iako je rođen kao Vujisić, potpisivao se Vuisić jer ga je nerviralo slovo "j" u prezimenu. Bio je boem i osobenjak posebne vrste - voleo je da se osami na Savi, nije trpeo neprofesionalizam, a svoj rad naplaćivao je istog trenutka. 

Američki glumac srpskog porekla Oskarovac Karl Malden tvrdio je da se "glumac kao Pavle ne stvara već rađa". Vujisić je slavu stekao ulogama u "Kamiondžijama", "Maratoncima", "Ko to tamo peva", "Otpisanima"...

Duhovitost je bila njegova jača strana, a takav je ostao do samog kraja, pa čak i posle smrti. Čuveni glumac preminuo je 1988. godine usled karcinoma, a šest godina ranije napisao je testament zbog kojih mnogima kreću suze. Ne od tuge već od smeha, a evo i zašto:

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

U filmu "Maratonci trče počasni krug"

- Testament Pavla Vuisića, rođenog od majke Radmile i oca Miša, koji dana prvog novembra 1982. godine, pri čistoj svesti i zdravoga uma sastavlja ovu poruku. Mirjani, ženi mi, sve što imam za slučaj da odapnem, ostavljam, s tim da razumno rasproda ili otuđi imovinu moju, odnosno svoju, a ako ne bude u stanju da imovinom raspolaže, da to samo sud može uraditi. Mirjana, ako posle mene ostane, ima da me sahrani sa svim adetima i čestima crkve pravoslavne, sa šest popova da se pred mojim telom vide i čuju. 

Sahraniti me ima u grobnicu našu, govor posmrtni ili slično da se čuo nije. Ovih šest popova, koje za inat hoću, da se ono što se oko groba radi, rade i ćute.

Neka u sebi pevaju. Pošto mislim mreti, što bih i onako sve ovo pisao, još da vas zamolim da mi niko nikakav govora, niti jedne reči ne progovori, jer ću se u grobu prevrnuti i ne samo prevrnuti, već i ustati iz groba da ga noću morim i da mu, njemu i svima, koliko ih je na svetu, je*em mater. Pred smrt kad-tad - navodi se u testamentu Pavla Vuisića.

Glumac je napisao tri testamenta, koja se nalaze u Adligatu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading