SERIJA "SABLJA" PREMIJERNO PRIKAZANA U KANU! Priča o ubistvu Zorana Đinđića rame uz rame s najboljim svetskim naslovima! (VIDEO)

Autor:

Zabava

08.04.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića doživela je premijeru na velikom platnu.

SERIJA "SABLJA" PREMIJERNO PRIKAZANA U KANU! Priča o ubistvu Zorana Đinđića rame uz rame s najboljim svetskim naslovima! (VIDEO)

Foto: Foto RTS

Serija "Sablja" prvi je srpski televizijski projekat premijerno prikazan na Kanskom festivalu. Premijera je održana danas u 15 časova u čuvenoj dvorani "Limijer", kada je autorska i deo glumačke ekipe predstavio priču o ubistvu premijera Zorana Đinđića. Crvenim tepihom prošetali su reditelj Vladimir Tagić, glumci Dragan Mićanović, Ljubomir Bandović, Milica Gojković...

Serija "Sablja" takmiči se u kategoriji dugog formata na Kanskom festivalu serija, kao jedna od osam serija  iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju festivala koji se održava od 5. do 10. aprila.

Republika

Foto: Foto This and That Productions

 

Reditelj Vladimir Tagić istakao je uoči premijere za RTS da je ponosan što je "Sablja" prikazana na prestižnom filmskom festivalu u verovatno najznačajnijoj i najpoznatijoj filmskoj sali na svetu.

- Sama činjenica da će ta sala biti puna sa 2.500 ljudi i da će oni gledati Sablju je najveće priznanje o kom sam mogao samo da sanjam - rekao je Tagić.

Glumica Milica Gojković kaže da je prvi put u Kanu i da je cela ekipa presrećna i uzbuđena što ima priliku da predstavi seriju na ovom festivalu. U "Sablji" glumi novinarku Danicu, jednu od glavnih uloga.

 

 

- Lik Danice je baziran na stvarnim ličnostima i shvatila sam da mi je bila ogromna čast što sam zapravo igrala heroine našeg društva, koje su uradile toliko za naše novinarstvo. Bilo mi je uzbudljivo da gledam i slušam njihove intervjue, a onda i da primenim neke zanimljive detalje u svom liku - objasnila je mlada glumica.

Urednik Dramskog i serijskog programa RTS-a Marko Novaković kaže da je velika privilegija ući u uži uzbor od samo osam serija iz celoga sveta. On dodaje da će publika u Srbiji, kad bude pogledala "Sablju", uvideti da serija ima kvalitet i da zaslužuje da se nađe u konkurenciji Kanskog festivala. 

Prve dve epizode ove serije od ukupno osam premijerno su prikazane u beogradskoj MTS dvorani u februaru, kada su crvenim tepihom prošetali tvorci ove uzbudljive priče o događajima pre i nakon 12. marta 2003. godine. 

U glavnim ulogama su Dragan Mićanović kao premijer Zoran Đinđić, Milica Gojković kao novinarka Danica Mandić, Ljubomir Bandović kao policajac Boris Rakić i Lazar Tasić kao Uroš Ristić-Mali. Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera, a ulogu Daničine (Gojković) majke odigrala je Jasna Đuričić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading