EVO KOLIKA JE PENZIJA ALEKSANDRA BERČEKA! Glumac je dobio priznanje za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi

Autor:

Zabava

08.04.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Beček danas ima 73 godine.

EVO KOLIKA JE PENZIJA ALEKSANDRA BERČEKA! Glumac je dobio priznanje za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi

Foto: youtube.com/printscreen

youtube.com/printscreen

Svoj radni vek glumac Aleksandar Berček pošteno je odradio igrajući na pozorišnim daskama, kao i u poznatim filmovima i serijama koji su ostavili traga u srpskoj kinematografiji. Iako je 4. septembra napunio 73 godine, a već neko vreme je i u penziji, i dalje se aktivno bavi profesijom u kojoj je ostavio neizbrisiv trag.

Poslednja uloga u kojoj se našao bila je u filmu "Južni vetar: Na granici", gde je sarađivao sa dvojicom trenutno najpopularnijih glumaca u Srbiji Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem

Posle decenija proveredenih pred kamerama, prošle godine odlukom Vlade Srbije našao se na spisku umetnika koji su dobili nacionalnu penziju.

Republika

Foto: Nemanja Miščević

U filmu "Južni vetar"

Naime, Vlada Srbije usvojila je na sednici predlog komisije o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi.

Dvadeset umetnika, među kojima su Aleksandar Berček, Slavko Štimac, Radoš Bajić i Dejan Savić, dobijaće do kraja života dodatak od 64.730 dinara na redovnu penziju, tzv. nacionalnu penziju.

O Aleksandru Berčeku mnogo smo više saznali kroz uloge koje je tumačio, nego kroz intervjue koje je izuzetno retko davao. Svojevremeno je u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" pričao o roditeljima, detinjstvu koje je obeležilo siromaštvo, školovanju... 

Poznati glumac se ženio dva puta. Sa prvom suprugom Svetlanom dobio je Nikolu i Milicu. Druga supruga Ana, Berčekova je koleginica, a sa njom ima ćerku Minu i sina Miloša.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Nisam mnogo bio sa decom dok su odrastali, na moju nesreću. To mi je velika žalost, ali takav je bio sticaj okolnosti - poverio se u razgovoru sa Tanjom Peternek, a na pitanje da li su deca dolazila da ga gledaju u pozorištu, u šali je odgovorio:

Mislim da oni ni ne znaju da sam glumac. Nisam ih vaspitavao po sistemu "idemo da podržimo tatu". Tek sada, kada su malo ostarili, traže mi neki put karte za premijere - rekao je glumac.

Kako je tada ispričao, od prvog zarađenog novca od glume kupio je polovnog fiću, a upravo je novac bio razlog zbog kojeg se zavadio s ocem. Berček je otkrio anegdotu kada je auto dovezao kući prvi put, otac ga je prijavio miliciji jer nije verovao da je auto njegov. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading