OLGA ODANOVIĆ ZAVRŠAVA KARIJERU! Evo koliku PENZIJU će mesečno primati

Autor:

Zabava

27.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez obzira na to što će se zvanično penzionisati glumica kaže da ne namerava da prestane da radi.

OLGA ODANOVIĆ ZAVRŠAVA KARIJERU! Evo koliku PENZIJU će mesečno primati

Foto: Republika

Slavna Olga Odanović, ovogodišnja dobitnica nagrade "Zlatni ćuran" za životno delo koja će joj biti uručena večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu, na Svetski dan pozorišta,  u avgustu će otići u zasluženu penziju posle 40 godina rada na sceni. Mnogima omiljena u ulozi Mileve u seriji "Radio Mileva" bila je u stalnom angažmanu pozorišta "Boško Buha" 18 godina, a od 2006. je prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu. 

Još 2022. stekla uslove za penziju glumica nema nameru da prestane da radi ono što najviše voli, a i u narednom periodu nastaviće istim tempom. Glumica je istakla da ne namerava da stane za poslom, te da će nastaviti da glumi na daskama koje život znače, kao i da snima filmove i televizijske serije.

Verovatno ću se penzionisati i osloboditi mesto nekom mlađem glumcu koji će biti ponosan što je u Narodnom pozorištu. To ne znači da ću se odreći glume jer je ona, pre svega, moja potreba i moja luka u kojoj se uvek usidrim - rekla je Olga i dodala:

Republika

Foto: Foto RTS

 

Nastaviću da igram predstave koje imam u Narodnom pozorištu i trudiću se da dajem maksimum u granicama mojih mogućnosti - istakla je glumica svojevremeno za Gloriju.

Kako su mediji ranije preneli, Olga Odanović u zasluženu penziju odlazi u avgustu ove godine, a napravljena je i računica koliki će biti njen mesečni prihod.

Budući da su glumci, kao i ostali zaposleni u državnom sektoru, od Nove godine dobili povišicu plate, za prvake pozorišta one sada iznose oko 100.000 dinara.

Penzije se, kako je preneo "Kurir", za dramske umetnike kreću od 50.000 do 70.000 dinara, a na njihovu visinu utiče i to da li su bili u pozorištu ili su radili kao slobodni umetnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading