ZAKAZAN NOVI DATUM PREMIJERE SERIJE "SABLJA": Prikazivanje ODLOŽENO, a evo i zašto!

Autor:

Zabava

13.03.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića doživeće svetsku premijeru.

ZAKAZAN NOVI DATUM PREMIJERE SERIJE "SABLJA": Prikazivanje ODLOŽENO, a evo i zašto!

Foto: Foto RTS

Nakon što je autorska i glumačka ekipa prošetala crvenim tepihom u MTS dvorani i ponosno najavila početak prikazivanja serije "Sablja" o ubistvu Zorana Đinđića za gledaoce je stigao hladan tuš - emitovanje na RTS je odloženo!

Tada je Javni servis poslao saopštenje u kojem se navodi da je zvanični trejler serije "Sablja" privukao veliku pažnju svetske javnosti i evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svetskih filmskih distributera.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Zoran Đinđić

- Uz zainteresovanost evropskih Javnih servisa za emitovanje serije - stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom sveta. Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da "Sablju" i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svetsku javnost, uvrsti u svoj program. Zato, poštujući pravila evropske i svetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svetu, serija "Sablja" na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavestiti gledaoce - navedeno je u dopisu RTS.

Sada, mesec dana kasnije, iz ove kuće stižu nove vesti. Serija „Sablja” takmičiće se u kategoriji dugog formata na Kanskom festivalu serija, objavili su danas organizatori tog najprestižnijeg svetskog festivala.

Republika

Foto: Foto This and That Productions

 

- "Sablja" je jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju festivala koji se održava od 5. do 10. aprila. Svoju svetsku premijeru serija će imati 8. aprila 2024. u Velikoj dvorani "Limijer" u prisustvu glumačke i autorske ekipe, a nakon prikazivanja na letnjim festivalima, naći će se i pred gledaocima Radio-televizije Srbije - objavila je danas ova medijska kuća.

Glavnu ulogu srpskog premijera Zorana Đinđića tumači Dragan Mićanović, a pored njega tu su i Milica Gojković, Ljubomir Bandović i mladi Lazar Tasić. Reditelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a scenaristi Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading