SLUŠAO SAM ĐINĐIĆEVE GOVORE I TAKO SKIDAO MIMIKU! Dragan Mićanović otkrio kako je u seriji "Sablja" verodostojno dočarao lik ubijenog premijera!

Autor:

Zabava

14.02.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa jednom knedlom u grlu i posebnom emocijom govorim o svemu ovome, kazao je glumac.

SLUŠAO SAM ĐINĐIĆEVE GOVORE I TAKO SKIDAO MIMIKU! Dragan Mićanović otkrio kako je u seriji "Sablja" verodostojno dočarao lik ubijenog premijera!

Foto: ST/Dragan Kadić

Večeras su u MTS dvorani u Beogradu premijerno prikazane dve epizode nove serije "Sablja".  Politički triler, od osam epizoda, bavi se ubistvom premijera Zorana Đinđića, kao i događajima pre i posle 12. marta 2003. godine. Jedan od glavnih glumaca Dragan Mićanović, rekao je za Republiku da je radio na tome da verodostojno skine mimiku pokojnog Zorana, a opisao je i trenutke toga kako je sve izgledalo kada mu je javljeno da je ubijen.

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Mićanović na konferenciji za novinare sa kolegama 

 

Sećam se, tačno znam gde sam bio. Bio sam u Loznici, raspakivao sam kofere jer sam se tada vratio iz Londona. Komšinica nam je ušla u kuću, sva izbezumljena i vikala je: "Ubili su nam premijera". To nikada neću zaboraviti - rekao je glumac, pa je dodao:

Foto: www.profimedia.rs

Zoran Đinđić

 

- Sa jednom knedlom u grlu i posebnom emocijom govorim o svemu ovome. Ovo je projekat koji nikoga od nas nije ostavio ravnodušnim. Mimiku Zorana sam skidao tako što sam najviše slušao inserte u kojima je držao govore. Upijao sam način na koji priča, taj brz tok misli jer mislim da je to jedna od najupečatljivijih stvari kod njega.

 Kako je istakao, najteže mu pala scena ta kada je trebalo da dočara kako je Zoran ubijen.

Mislim da pretpostavljate. Glumački to nije zahtevno, ali taj čin... teško mi je da pričam o tome, bilo je jako stresno. Ne plašim se reakcija nakon serije, dobijao sam razne kritike tokom karijere. Bilo je i pozitivnih i negativnih, to je sastavni deo posla. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading