ODLOŽENO PRIKAZIVANJE SERIJE "SABLJA"! RTS izdao hitno saopštenje!

Autor:

Zabava

19.02.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o ubistvu Zorana Đinđića trebalo je premijerno da bude emitovana od 24. februara na Prvom programu RTS.

ODLOŽENO PRIKAZIVANJE SERIJE "SABLJA"! RTS izdao hitno saopštenje!

Foto: Foto RTS

Serija "Sablja" o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića privukla je veliku pažnju javnosti, a pre svega nekoliko dana upriličena je i gala premijera serije u MTS dvorani na kojoj je autorska i glumačka ekipa na konferenciji za medije najavila početak prikazivanja za 24. februar na Prvom programu RTS.

Međutim, sada je RTS izdao saopštenje u kojem se navodi da se termin prikazivanja serije pomera!

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

- Prvi zvanični trejler serije "Sablja" privukao je veliku pažnju kako domaće, tako i svetske javnosti. Politički triler o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, posle prvih najava izazvao je veliko interesovanje evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svetskih filmskih distributera. Uz zainteresovanost evropskih Javnih servisa za emitovanje serije - stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom sveta. Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da "Sablju" i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svetsku javnost, uvrsti u svoj program. Zato, poštujući pravila evropske i svetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svetu, serija "Sablja" na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavestiti gledaoce - navodi se u dopisu RTS.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

Kroz osam epizoda biće prikazani događaji pre i posle 12. marta 2003. godine, kao i sam atentat na srpskog premijera Zorana Đinđića. U glavnim ulogama gledaćemo Dragana Mićanovića kao premijera Zorana Đinđića, Milicu Gojković kao novinarku Danicu Mandić, Ljubomira Bandovića kao policajca Borisa Rakića i Lazara Tasića kao Uroša Ristića-Malog. Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera, a ulogu Daničine (Gojković) majke maestralno je odigrala Jasna Đuričić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 


 

Komentari (0)

Loading