Tihana Lazović o ulozi BUNTOVNE MLADE, UDAJI I OBIČAJIMA: Žena nije ostvarena ako nije surpuga i majka!

Autor:

Zabava

06.02.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U komediji "Živi i zdravi" igra Draganu, koja dovodi u pitanje tradiciju i uverenja ukorenjena u društvu.

Tihana Lazović o ulozi BUNTOVNE MLADE, UDAJI I OBIČAJIMA: Žena nije ostvarena ako nije surpuga i majka!

Foto: ST/Dragan Kadić

Posao glumca je da omogući publici da sa što manje reči dočara ono što taj lik doživljava. Ovako glumica Tihana Lazović započinje razgovor za Republiku o svojoj novoj filmskoj ulozi u komediji "Živi i zdravi" crnogorskog reditelja Ivana Marinovića, koja će večeras premijerno biti predstavljena beogradskoj publici u MTS dvorani.

Tihana tumači lik buntovne neveste Dragane, koja tik pred već do detalja organizovano venčanje odlučuje da odustane od svega i na taj način ruši tradicionalno ukorenjena društvena uverenja da je žena ostvarena samo ako je supruga i majka.

Republika

Foto: Foto Sense Production i Adriatic Western.

Scena iz filma "Živi i zdravi"

* U prvom delu filma sa veoma malo reči jasno dočaravate publici kako se vaša junakinja oseća i kako razmišlja o svom predstojećem venčanju. Koliko je to bilo glumački izazovno?

- Dragana je introvertna, žena koja u sebi doživljava razne dileme i mnoga pitanja se njoj motaju po glavi. Ona ima i napade panike i sve ono što svaka žena doživljava kada je u nečemu što joj nije ugodno. Bilo mi je mnogo važno da ljudi prepoznaju njen unutrašnji nemir.

* Film "Živi i zdravi" je urnebesna komedija, koja će publici izmamiti osmeh i pružiti dobru zabavu. Da li je ste se i vi zabavljali tokom snimanja?

- Bilo je to jedno od najlepših snimanja u kojima sam učestvovala. Ekipa je bila fantastična, totalno sam zaljubljena u ceo ansambl filma, obožavam ih. Svi su toliko duhoviti, predani, talentovani, daroviti i nadam se da se vidi koliko smo se zapravo voleli na ovom snimanju.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

* Kakva je bila saradnja sa Mirjanom Joković, koja se ovim ostvarenjem vraća u domaće bioskope posle duge pauze?

- Mirjanu obožavam od malih nogu i samo sam molila boga da bude genijalna kad je upoznam. I oduševila me u svakom smislu. Ona je toliko neverovatno predana, toliko posvećena projektu, nežna je i velika podrška. Bilo je mnogo lepo imati je kraj sebe i meni i Ivanu reditelju. Ona je baš navijač ovog filma. Srećna sam što sam je upoznala i što je imam u životu.

* Ova priča na komičan način nameće važne teme...

- Mislim da svi možemo da se poistovetimo sa tim šta znači kada vam društvo i porodica nameću nešto šta bi žena morala i taj neki narativ da je žena ostvarena isključivo ako je supruga i majka. Dragana, lik koji tumačim, zapravo prva postavlja pitanje čemu ti običaji, zašto ja sad moram da se udam. Ona voli tog čoveka, ali naprosto shvata da to nije nešto što će je zadovoljiti.

Republika

Foto: instagram.com/tihanalazovich

Sa suprugom Branislavom Trifunovićem

* U filmu su prikazani razni običaji koji se i dan danas poštuju prilikom stupanja u brak. Jeste li se i vi pridržavali nekih kada ste se zaklinjali na večnu ljubav Branislavu Trifunoviću?

- Baš niti jedan običaj nismo ispoštovali! Mi smo hteli samo da se dobro zabavimo i uspeli smo u tome. I nisam imala dileme kao moja junakinja! (smeh)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading