"SIVI DOM" NA VELIKOM PLATNU: Revija kultnih ostvarenja Darka Bajića u MTS dvorani

Autor:

Zabava

02.02.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Remasterizovani filmovi velikog reditelja ponovo u bioskopu!

"SIVI DOM" NA VELIKOM PLATNU: Revija kultnih ostvarenja Darka Bajića u MTS dvorani

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nikada zaboravljeni "Zaboravljeni", kultni "Sivi dom", pa sve do najnovijeg ostvarenja Darka Bajića "Ime naroda" biće prikazani na velikom platnu MTS dvorane u sali Filmskog centra Srbije od 5. do 17. februara.

Biće to jedinstvena prilika da publika pogleda remasterizovane kultne filmove Darka Bajića, koji su osvajali nagrade na svetskim festivalima i koji su obarali rekorde gledanosti u bioskopima širom Jugoslavije.

Republika

Foto: MCF MEGAKOM FILM

Film "Ime naroda"

Posebna vrednost ovog filmskog programa ogleda se u njihovoj žanrovskoj raznolikosti. Pet igranih filmova, dva dugometražna dokumentarna filma kao i šest epizoda digitalizovane TV serije Sivi dom, pokazaće širok raspon Bajićevog stvaralaštva. 

Od "Zaboravljenih" (1988) do filma "Ime naroda" (2022), u  rasponu od 35 godina, Darko Bajić je uvek intrigirao svojim specifičnim stilom. Od tretmana marginalaca u filmu "Zaboravljeni" i filma "Početni udarac", u kojima briga za formu prevladava nad pukim socijalnim angažmanom, do filma "Ime naroda".

U ovom, za sada njegovom poslednjem filmu, a po scenariju Milovana Vitezovića, slavni srpski reditelj se priklanja žanru istorijsko-biografskog filma, rekonstruišući život i rad Svetozara Miletića i njegovu borbu za prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji. Ne manje kvalitativan Bajićev doprinos je i u dokumentarnom filmu sa "Linijom života" kao kreativnim vrhuncem. 

Sve to publika će moći da vidi tokom februara meseca u beogradskoj MTS dvorani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 


 

Komentari (0)

Loading