TUŽAN ŽIVOT FEĐE STOJANOVIĆA: Bio je ŽIVI LEŠ, nadimak je dobio po LOGORU, a SMRT sina ga potpuno slomila

Autor:

Zabava

01.02.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjeg januarskog dana 1948. godine u Aleksincu rođen je Feđa Stojanović.

TUŽAN ŽIVOT FEĐE STOJANOVIĆA: Bio je ŽIVI LEŠ, nadimak je dobio po LOGORU, a SMRT sina ga potpuno slomila

Foto: youtube.com

Slavu je stekao kao glumac, koji je uvek bio rado viđen gost u domovima srpskih gledalaca. I ovog januarskog dana svi bi zajedno proslavljali njegov 76. rođendan, ali je bolest uzela maha i Stojanović je zauvek sklopio oči 5. maja 2021. godine.

Ostao je poznat po ulogama u filmovima "Tamo i ovde", "Ljubav i drugi zločini", "Čarlston za Ognjenku", "Flert", "San zimske noći", "Siroti mali hrčki 2010", "Mala noćna muzika", "T.T. Sindrom, Kupi mi Eliota", "Lepa sela lepo gore", "Višnja na Tašmajdanu" i drugim.

Njegova životna priča bila je protkana tugom. Kako je svojevremeno ispričao, majka mu je zbog njegovog slabog apetita dala nadimak po ozloglašenom logoru.

Republika

Foto: e-stock/Č. VUKOJIČIĆ

 

Majka me je zvala Mathauzen jer nisam voleo da jedem. Bio sam neuhranjen a nestašan, i trošio sam energiju na sve strane. Jedine batine koje sam dobio u životu pale su posle velikog ubeđivanja oko hrane. Otac me je stavio preko kolena i tako izlemao da ću batine pamtiti celog života, ali i dalje nisam voleo da jedem. Tek kad sam se oženio i kad je žena počela da mi svaki dan pravi palačinke, počeo sam da jedem - govorio je Stojanović.

Feđa se 2017. susreo sa najvećom životnom tragedijom - izgubio je sina Uroša. Smogao je snage da progovori o tome nekoliko meseci nakon tragedije.

Užasno mi je teško i osećam se strašno što baš ništa u životu nije hteo da me posluša. Možda sam ja previše pristajao na kompromise u životu, ali on nije. Tu je možda i pokleknuo. Mnogo je verovao ljudima, pogotovo onima iz svoje branše. I mislim da je tu pogrešio - pričao je glumac, pa dodao:

Republika

Foto: youtube.com

 

Bio je ekscentrična osoba, takav je rođen i sve što sam bolovao zbog njega, bolovao sam dok je bio sasvim mali jer sam shvatio da je on takav i da ništa ne pomaže. Imam utisak da mu je moj razvod od njegove majke veoma teško pao i da se sa time nije pomirio do kraja života.

Sa sinom je imao neobičan odnos.

Poslednjih godina smo kontaktirali isključivo mejlom jer je zabranio da mu telefoniram i to samo zato što sam ga, po njegovom mišljenju, gnjavio. Devet godina nije dolazio u Srbiju jer se posle filma "Čarlston za Ognjenku" očigledno razočaorao u neke ljude. On je ovde imao fantastične prijatelje što se potvrdilo i na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci, ali bilo je i ljudi koji ga nusu voleli. kada je krenuo u Ameriku rekao je da u Srbiju može da se vrati samo u metalnom kovčegu. Nažalost, to se i obistinilo - pričao je Feđa.

Slavni glumac je sahranjen 8. maja 2021. godine na Novom groblju u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading