VELIKA TRAGEDIJA koja ga je DOTUKLA DO KRAJA: Petar Božović je ludo voleo, ONA je POGINULA, nikada se nije oporavio od UŽASNOG gubitka!

Autor:

Zabava

01.06.2022

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva ljubav Petra Božovića je poginula!

VELIKA TRAGEDIJA koja ga je DOTUKLA DO KRAJA: Petar Božović je ludo voleo, ONA je POGINULA, nikada se nije oporavio od UŽASNOG gubitka!

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Petar Božović već godinama je u samom vrhu srpskog glumišta, te se smatra jednim od omiljenih glumaca starijih generacija, kao i mlađih.

Njegovim ulogama je u mladosti briljirao, ali malo ljudi znaju detalje iz njegovog privatnog života, te da mu je majka vrlo rano premila, a da ssu mu oca uhapsili i odveli ubrzo po njegovom rođenju nakon 1946, pa su brat i on završili u domu, iz koga ih je ujak preuzeo kasnije.

Sa nepunih četrnaest godina ponovo je došao u Beograd, kod oca koji je u međuvremenu odslužio svoj politički greh i oženio se po drugi put. Međutim, nije se Petar baš najbolje tu snašao, a i sa fakultetom je bilo, kako ponekad veli, “povuci-potegni”, ali ono što se desilo je promenilo njegov tok života, velika tragedija, njegova velika ljubav je poginula:

Republika

Foto: prntscreen/ Prva.rs

Petar Božović

 

– Moja prva ljubav iz gimnazije, koja se nastavila i na fakultetu, poginula je. Mira Pešić. Bila je divna devojka. Išla je paralelno i u gimnaziju i u baletsku školu. Bilo je strašno preživeti njenu smrt. Čak mi je i sećanje teško. Kasnije sam je često sanjao, pa i dan-danas… Kada se probudim, kao da je živa… pa se čudim što je nema tu pored – rekao je Petar svojevremeno, piše Espreso

Petar Božović ističe da je posle toga otišao u Pariz i gde je pokušao da pronađe utehu.

Slavni glumac se osvrnuo i na glasine da je preoteo ljubav Orsonu Velsu.

– Oženio sam se glumicom Marinom Koljubajevom. To je bila ljubav iz predstave “Sladostrasnici Karamazovi” našeg profesora Predgraga Bajčetića u Ateljeu 212. Brak sa Marinom se završio jer nije htela da rodi drugo dete. Abortirala je. A ja sam hteo veliku porodicu. To su jednostavno bile dve koncepcije. Nažalost, tako je bilo. Nisam preoteo Olgu Palinkaš Orsonu Velsu, pusti me toga! Nikada nikoga ni od koga nisam preotimao. Bio sam sa Olgom jedno deset godina, živeli smo u Los Anđelesu, Beogradu, Zagrebu… Onda je došao rat, a ljubavi za vreme rata uspevaju samo u lošim američkim filmovima – rekao je svojevremeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading