MILENKO ZABLAĆANSKI POSLEDNJE DANE PROVEO U KOMI: Supruga se prisetila KOBNE noći kada je otišao u SMRT

Autor:

Zabava

22.01.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre 16 godina napustio nas je slavni glumac Milenko Zablaćanski, koji je ostvario mnogobrojne uloge na televiziji, filmu i u pozorištu.

MILENKO ZABLAĆANSKI POSLEDNJE DANE PROVEO U KOMI: Supruga se prisetila KOBNE noći kada je otišao u SMRT

Foto: prinscreen

Tog 22. januara 2008. godine od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na putu Užice-Zlatibor poginuo je glumac Milenko Zablaćanski.

Strašna nesreća dogodila se 5. januara kada je u popodnevnim satima odlučio da se sa zimovanja vrati za Beograd.

Godinu 2008. dočekali smo sa mlađim sinom i prijateljima u Gajevima na Zlatiboru. Tog 5. januara rešili smo da se vratimo u Beograd i zajedno u krugu porodice proslavimo Božić. Na Zlatiboru kiša još nije bila počela, valjda zbog visinske razlike, ali Milenko je ipak predložio da on krene automobilom, a moja prijateljica i ja, sa sinovima, autobusom. Sećam se kao danas. Rekao mi je: „Krenite, a ja ću polako... Videću, ako bude loše staću negde. Neću ništa forsirati". Imao je prijatelje u Mačkatu, u Požegi, u Čačku su nam kumovi - ispričala je svojevremeno udovica slavnog glumca.

Republika

Foto: prinscreen

 

Zablaćanski se "opel vektrom" kretao prema Užicu krajnjom desnom trakom, kada je iz suprotnog pravca naišao "mercedes" čiji je vozač u jednom trenutku izgubio kontrolu nad automobilom i proklizao na suprotnu traku, gde je došlo do direktnog sudara.

Zablaćanski je hitno prebačen u užičku bolnicu, ali se nekoliko dana nije budio iz kome. Helikopterom je prebačen na VMA u Beograd radi daljeg lečenja, ali je 22. januara njegovo srce zauvek prestalo da kuca. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

- Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični. Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ne bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas - rekla je ranije Snežana Vesković Zablaćanski. 

Milenko Zablaćanski, rodom iz Bogatića, zavek će ostati upamćen po ulogama u kultnim domaćim serijama "Porodično blago", gde je igrao Miksera, "Stižu dolari", "Bela Lađa" i mnogim drugim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading