NISAM IMAO HLEB DA JEDEM! Voja Brajović se prisetio STRAŠNIH USLOVA tokom snimanja serije! Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi OVO rekli!

Autor:

Zabava

08.03.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojislav Voja Brajović decenijama je važio za jednog od najtalentovanijih i najharizmatičnijih srpskih glumaca koji je već 47 godina član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a malo ko zna da je morao da napusti Beograd zbog političke situacije.

NISAM IMAO HLEB DA JEDEM! Voja Brajović se prisetio STRAŠNIH USLOVA tokom snimanja serije! Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi OVO rekli!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Roditelji poznatog glumca Voje Brajovića su bili članovi Partizanskih odreda, smatrali su ih politički nepodobnim, pa su morali da napuste Beograd jer su ih smatrali državnim neprijateljima.

Vojislav Voja Brajović je rođen u Beogradu, 11. maja 1949. godine, a osnovnu i srednju školu je završio u Valjevu zbog situacije koje je zadesila njegovu porodicu. 

Voja je svoje prve umetničke korake napravio u glumačkom društvu „Abrašević“, sa kojima je, nakon velikog uspeha na takmičenju na Hvaru pobrao komplimente celog žirija i dobio motivaciju za svoj dalji glumački rad.

On je svoju karijeru započeo u najpopularnijoj seriji "Povratak otpisanih" u kojoj je tumačio lik Tihog, koja ga i danas prati kroz bogatu glumačku karijeru.

Republika

Foto: ATA Images

Voja Brajović

Iako su čuveni "Otpisani" jedna od najpopularnijih domaćih serija svih vremena, glumac ne krije da njegov pokojni kolega Dragan Gaga Nikolić i on, kao čuveni tandem Prle i Tihi, od prvog honorara nisu mogli da zarade ni za hleb.

Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zarađivali, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: "Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare!" Nisam imao hleb da jedem - ispričao je glumac jednom prilikom za "Informer".

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Glumac Voja Brajović

Za popularnim Tihim su ludele sve devojke i žene, a Voja je uz Nikolića, bio jedan od najlepših glumaca u Jugoslaviji.

Završio je „Fakultet dramskih umetnosti“, a status pravog zavodnika, potvrdio je ulogom profesora matematike u seriji „Bolji život“.

Voja je već 47 godina stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u kome je odigrao veliki broj uloga, a danas možemo da vidimo u mnogim popularnim serijama.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading