VELIKA BLAMAŽA ZAGREPČANA! Provincijalci udarili na PRESTONICU! Svetski prvaci PONIŽENI!

Autor: M. M.

Sport

19.02.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolistima bilo neugodno.

VELIKA BLAMAŽA ZAGREPČANA! Provincijalci udarili na PRESTONICU! Svetski prvaci PONIŽENI!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je Svetsko prvenstvo u Dohi pobedom nad Italijom rezultatom 15:13, ali to očigledno nije naišlo na preterano oduševljenje prestonice Zagreba.

Naime, kada su Tucak i njegovi izabranici juče stigli u Zagreb doživeli su šok, pošto ih je na aerodromu dočekalo ih je oko stotinak navijača. Dakle, uglavnom uža i šira rodbina.

Tek poneki navijač je doveo dete da se slika sa vaterpolistima, što je na licima reprezentativaca izazvalo razočaranje i nevericu. Selektor nije bio zadovoljan što su on i igrači strpani u malu sobu na aerodromu gde su jedva stali kada su ušli predstavnici medija.

- Mogao bih puno toga da kažem, ali neću. To je refleksija svega, šta pričati o tome... Imate ljude koji su bili oslobođeni fizičkog vaspitanja, a na funkcijama su - rekao je ogorčeni Tucak.

U prilogu Hrvatske radio-televizije reporterka Mateja Ribičić konstatovala je da je doček na aerodromu preskroman, a jedan od prisutnih navijača bio je u šoku.

- Ovo je razočaranje, ja sam mislio da nećemo moći da uđemo na aerodrom od ljudi, ne znam šta se dešava - rekao je stariji gospodin.

Prepucavanje je potom počelo i između naroda, ali i političara sa različitih krajeva Hrvatske, a sve je počelo tekstom novinara "Sportskih novosti" Deana Bauera, koji je otkrio da je Zagreb odbio da organizuje doček na Trgu za popularne "barakude".

- Grad Zagreb je bio na vreme kontaktiran, poslati su upiti. Odgovora nije bilo. Ništa, nikakav. Ne da nisu javili da ne žele ili neće, nego se nisu čak ni javili. Za sadašnju gradsku vlast u Zagrebu je to ili preteško ili ne znaju ili ih uopšte ne zanima. Cela Hrvatska se ponosi svetskim prvacima, a ovi ljudi... Oni ih se srame, ne priznaju - piše Bauer.

Hrvatski mediji su kontaktirali Grad Zagreb, a čelnici su poručili da upita nije bilo. Na kraju, doček će danas organizovati gradovi Split i Dubrovnik jer su tako odlučile tamošnje gradske vlasti u inat Zagrebu i kako bi ispoštovali momke koji su im doneli medalju. U Splitu doček počinje u 16.00, a ubrzo nakon toga i u Dubrovniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading