NAKON DRAME I PETERACA: Hrvatska osvojila Svetsko prvenstvo u vaterpolu!

Autor:

Sport

17.02.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš dželat trijumfovao u Dohi.

NAKON DRAME I PETERACA: Hrvatska osvojila Svetsko prvenstvo u vaterpolu!

Foto: Starsport

Vaterpolisti Hrvatske su ostvarili veliki uspeh osvojivši titulu prvaka sveta u dramatičnom finalu protiv Italije.

Nakon izuzetno napetog meč i 11:11, u regularnom delu, na red su došli peterci gde su "barakude" bile uspešnije rezultatom 3:2.

Ovo je treće svetsko zlato za Hrvatsku u istoriji, a prethodno su osvajali titule 2007. u Melburnu i 2017. godine u Budimpešti.



Ekipa koju sa klupe predvodi Ivica Tucak pokazala je izuzetnu borbenost tokom celog finalnog meča, a odlučujući trenutak došao je u samoj završnici kada je golom Burića obezbeđeno izvođenje penala za zlato.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Vaterpolisti Hrvatske

 

U tom ključnom trenutku, Hrvatska se bolje snašla od Italijana i zasluženo odnela pobedu. Treba istaći da je Italija bila vrlo blizu osvajanja pete titule prvaka sveta, ali je Hrvatska uspela da se izbori za produžetke i na kraju trijumfuje.



U borbi za treće mesto, Španija je ostvarila pobedu nad reprezentacijom Francuske rezultatom 14:10, čime je osigurala bronzu na ovom takmičenju.

Prethodno, u polufinalu, Italija je bila bolja od Španije sa 8:6, dok je Hrvatska do finala stigla nakon pobede nad Francuskom posle peteraca, rezultatom 17:16.

Hrvatska je tako nakon srebra na Evropskom prvenstvu u Zagrebu uspela da osvoji zlato na SP samo mesec dana kasnije i tako dokaže da su trenutno reprezentacija u najboljoj formi kada je vateropolo u pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading