FRANCUZI BILI NADOMAK SENZACIJE: Hrvatska im ipak RASPRŠILA SNOVE !

Autor:

Sport

15.02.2024

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastičan meč u polufinalu svetskog prvenstva u vaterpolu.

FRANCUZI BILI NADOMAK SENZACIJE: Hrvatska im ipak RASPRŠILA SNOVE !

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa finala EP Hrvatska - Mađarska

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Dohi nakon pobede protiv Francuske nakon boljeg izvođenja peteraca.

Pravu dramu smo gledali u bazenu, rezultat je nakon završetka regularnog dela meča bio 11:11, tako da je izvođenje peteraca odlučivalo pobednika.

Na kraju 6:5 za Hrvatsku i kraj sna za Francuze.

Hrvati su imali 9:6, ali im to nije bilo dovoljno za trijumf, a "trikolori" su čak u finišu imali dva napada sa igračem više za vođstvo.

Nisu uspeli, te je Fatović Hrvatima doneo 11:10 na 52 sekunde pre kraja, da bi na 18 sekundi do isteka vremena Enco Kaš pogodio na volšeban način i izborio peterce.

Svi izvođači su bili sigurni u prvih pet serija, pa se "krug okrenuo".

 

 

Marinić-Kragić je pogodio u šestoj seriji, a onda je Ivica Tucak promenio golmana, postavio Anića i on je odbranio peterac kojim je odveo Hrvatsku u finale prvenstva sveta.

U meču za titulu sastaće se Italija i Hrvatska, dok će se za bronzu boriti Španija i Francuska.

U meču za peto mesto boriće se reprezentacija Srbije.

Podsetimo, vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je nacionalni tim Mađarske rezultatom 11:10 u doigravanju za plasman od petog do osmog mesta Svetskog prvenstva u Dohi.

Duel koji je projektovan da bude finale između dva giganta na Starom kontinentu došao je mnogo ranije nego što se očekivalo, a Srbija je, koliko-toliko, uspela da popravi utisak nakon teškog poraza od Hrvatske u četvrtfinalu.

Iako je u prvoj deonici, koju smo dobili sa 5:2, sve funkcionisalo kao sat u redovima našeg tima, Mađari su se potpuno razbudili u narednom periodu i istim rezultatom bili bolji u drugoj četvrtini, te se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom. Dramatično je bilo i u nastavku sve do samog kraja. Dobila je Srbija treću deonicu sa 2:1, imali smo sve u našim rukama na dva minuta do kraja kada smo vodili sa 11-8, ali je onda usledio "sušni" period, pa su nam se komšije približile na samo gol zaostatka pred kraj meča. Imali su i napad za izjednačenje, ali se odbranila Srbija i na kraju zasluženo slavila protiv velikog rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading