SENZACIJA U DOHI: Francuzi POBEDILI Mađare! Dobijamo NOVOG šampiona sveta!

Autor:

Sport

13.02.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno neočekivan rezultat!

SENZACIJA U DOHI: Francuzi POBEDILI Mađare! Dobijamo NOVOG šampiona sveta!

Foto: ST/Todor Petković

Vaterpolisti Francuske su napravili ogroman uspeh, pošto su se plasirali u polufinale Svetskog prvenstva i to pobedom protiv selekcije Mađarske rezultatom 11:10 (2:5, 1:3, 3:1, 5:2) u četvrtfinalu.

Najefikasniji u sastavu Francuske bio je Tomas Verna sa četiri gola, dok je Ugo Kruzija dodao tri gola.

U selekciji Mađarske istakao se Đorđo Zalanki sa tri pogotka.

Francuzi će u polufinali snage odmeriti sa reprezentacijom Hrvartske, koja je danas bila bolja od Srbije.

Drugi polufinalni par čine Španija i Italija.

Mađarska je ovako ostala bez prilike da odbrani titulu, a sledi im duel protiv selekcije Srbije u borbi za plasman od 5-8 mesta.

 

 

Podsetimo, vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske rezultatom 15:13 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi.

Izabranici Uroša Stevanovića nisu uspeli da se plasiraju među četiri najbolje selekcije na planeti, a stiče se utisak da su "Delfini" pobedili sami sebe.

Gledali smo tvrd meč i egal u Dohi. Igralo se gol za gol, uz puno isključenja na obe strane, a Hrvati su se bolje branili u ovakvim situiacijama.

Imala je Srbija svoje šanse, vodili smo sa dva gola prednosti u 13. minutu meča, ali su Hrvati uspeli da se vrate i na poluvreme se otišlo uz egal.

Treća četvrtina donela je još žešću borbu, praktično svaki napad se igralo sa igračem više, ali naši momci nisu koristili svoje prilike. Dušan Mandić je promašio peterac, razbranio se Bijač, dok Filipović sa druge strane nije bio raspoložen.

Pet napada u nizu Srbija nije iskoristila prednost u bazenu, tako da je zaostatak od jednog gola pred poslednju deonicu bio prihvatljiv.

Četvrti period donosi još jaču borbu, prštalo je u bazenu na sve strane. Igralo se gol za gol, ali je Strahinja Rašović promašio još jedan peterac za Srbiju.

Na 1:40 do kraja, Mandić dobija "brutaliti"(isključenje bez prava zamene), te je Srbija do kraja susreta igrala sa igračem manje u napadu i odbrani.

Na kraju, poraz "Delfina" i gorak utisak jer su sve imali u svojim rukama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading