"ŠOTRA MI JE NAPISAO ULOGU DA BIH OTPLATIO KREDIT": Vojin Ćetković progovorio o TEŠKIM trenucima, pa se dotakao Milene i Gage!

Autor:

Zabava

23.03.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni glumac je otkrio za Republiku mnoge nepoznate detalje iz života.

"ŠOTRA MI JE NAPISAO ULOGU DA BIH OTPLATIO KREDIT": Vojin Ćetković progovorio o TEŠKIM trenucima, pa se dotakao Milene i Gage!

Foto: youtube prinstcreen

Vojin Ćetković

Čuveni reditelj Zdravko Šotra predstavio je monografiju "Mojih 500 glumaca" među čijim stranicama se našao i Vojin Ćetković. Ovaj glumac je prve glumačke korake napravio uz Šotru i ostao mu veran tokom cele karijere.

U razgovoru za Republiku Ćetković se prisetio kako je izgledao njegov prvi susret sa Šotrom.

- Bilo je to pre 30 godina, uzeo me je maltene sa Akademije. Snimali smo film "Simpatija i antipatija". Sećam se da sam imao strašnu tremu, igrao sam pored velikih glumaca i tako ja stojim i drhtim od treme, kad odjednom usred kadra neko vikne: "Gooool!" Pitam šta je ovo, o čemu se radi, a kažu mi: "Ma Šotra gleda Zvezdu". On nije gledao nas, već je tražio da mu instaliraju televizor pored monitora. Mi ovde igramo, a on gleda Zvezdu! To me je opustilo, video sam da je preko puta mene jedan normalan čovek. Više nisam imao tremu ni obavezu da budem preozbiljan u celoj situaciji - priča nam glumac i dodaje da mu je Šotra dao mnoge životne savete.

Republika

Foto: R.Z./ATAImages

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković

Kad god bi mi se dešavale teške životne stvari on bi me nazvao. To su intimni prijateljski trenuci i zaista je uvek bio tu.

Ćetković koji je igrao kod Šotre u filmovima ("Zona Zamfirova", "Pljačka Trećeg Rajha", "Šešir profesora Koste Vujića", "Santa Maria Della Salute") i serijama ("Ranjeni orao", "Greh njene majke", "Aleksandar od Jugoslavije"), prisetio se kako je zajedno sa Nikolom Đuričkom i Nebojšom Ilićem Ciletom za svega 15 minuta brzinski snimio scenu od četiri strane scenarija. A kad su ih pitali kako su to uspeli, Ćetković je ponosno uzviknuo "Mi smo Šotrine foke".

Da je Šotra uvek bio tu da mu se nađe kad je to potrebno dokazao je još jednom pričom.

- Šotra je želeo da mi da veću ulogu u filmu "Ivkova slava", ali producent nije dozvolio i onda se on potrudio da mi i ovu malu ulogu razvuče na 10 dana snimanja da bih više zaradio. Rekao mi je: "Moram da ti dam ulogu jer imaš kredit u švajcarcima - ispričao je glumac.

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

Na predstavljanju monografije Zdravka Šotre

Kako kaže, oduvek je bio radoholik i gluma je obuhvatila veliki deo njegovog života.

- Skoro sam pričao sa jedim prijateljem i on mi je rekao: "Moraš malo da staneš. Ne treba da radiš toliko". Zajedno smo radili analizu krvi i moji rezultati su bili u redu, ali neki parametri su bili povišeni. Kažem ja njemu: "Počinju mi probe prekosutra, posle tri dana izvadiću krv i biće sve u redu", i tako je i bilo! Ovaj posao obuhvata veliki deo mog života tako da sam jako zadovoljan kad radim - dodaje Vojin.

Njegova ljubavna priča sa Slobodom Mićalović mnoge podseća na onu kakvu su imali legendarni Gaga i Milena.

- Naravno, prija mi kad nas porede sa Gagom i Milenom. Ja bih voleo da je to tako, ali nije. Oni su bili svetski glumci, skoro sam video fotografiju u jednim novinama Milene Dravić sa Hičkokom. O njima su pisali najveći svetski reditelji, Gaga je igrao na francuskom u pozorištu u Parizu. To su veliki glumci - ističe Ćetković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Ime

23.03.2024 09:38

Stvarno deluje kao Čovek gospodin.