"VRIŠTALA SAM KAD MI JE ŠOTRA SAOPŠTIO SVOJU ODLUKU": Sloboda KONAČNO OTKRILA zašto joj je izmakla uloga ZONE!

Autor:

Zabava

19.03.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film "Zona Zamfirova" je najgledaniji srpski film, a glavnu ulogu u njemu tumači Katarina Radivojević.

"VRIŠTALA SAM KAD MI JE ŠOTRA SAOPŠTIO SVOJU ODLUKU": Sloboda KONAČNO OTKRILA zašto joj je izmakla uloga ZONE!

Foto: ST/Dragan Kadić

Sloboda Mićalović

Možda nije dobila glavnu ulogu, ali je Sloboda Mićalović ulogom Vaske snažno obeležila kultni film "Zona Zamfirova". Odmah je "zapala za oko" čuvenom Zdravku Šotri sa kojim je mnogo puta sarađivala tokom karijere, a u međuvremenu postala i veliki prijatelj s njim. Slavni 91-godišnji reditelj Slobodi je posvetio i nekoliko stranica svoje tek objavljene monografije "Mojjih 500 glumaca", čime joj je ukazao posebnu čast.

Svesna toga, na današnjem predstavljanju Šotrine monografije, Mićalovićeva je ta Republiku podelila svoja iskustva tokom rada sa velikim rediteljem i posle 22 godine otkrila zašto joj je izmakla glavna uloga u filmu "Zona Zamfirova".

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Katarina Radivojević kao Zona Zamfirova

- Prilikom prvog susreta sa Šotrom nisam verovala da ćemo ovoliko dugo sarađivati, ali sam imala osećaj da sigurno dobijam ulogu. Tada je rađen kasting za "Zonu Zamfirovu". Isto tako sam znala da sigurno neću dobiti ulogu Zone. Evo kako je to sve bilo... Otišli smo kod njega u stan, u njegovoj radnoj sobi sedele smo Katarina Radivojević, Marija Vicković i ja. Tu smo došle na razgovor. Bilo mi je onako šokantno da se kao mladi glumac sretnem sa tako velikim rediteljem. U tim trenucima pokušavate da date sve od sebe, a uglavnom ispadnete smešni. Sećam se da me je nazvao i rekao da ću igrati Vasku i u tom trenutku sam vrištala od sreće - otkrila je Sloboda.

Dok je njena "šolja čaja" bila serija "Ranjeni orao", proslavilo ju je i Šotrino "Nepobedivo srce", "Santa Maria della Salute" i drugi naslovi koje su zajedno iznedrili.

- Svi Šotrini filmovi i serije uvek su bili uspešni, tako da ne mogu da izdvojim jedan projekat koji sam s njim radila da je poseban. Svaki je bio poseban i dragocen, ali to neko druženje na setu, učenje od njega, ljubav koju on daje glumcima i poverenje da ti apsolutno u tom trenutku možeš da daš najbolje od sebe zaista je retkost. Ono što njega karakteriše kao reditelja je hrabrost jer je često mladim, neaufirmisanim i nedovojno dokazanim glumcima davao glavne i bitne uloge. Verovao je u njih i imao je uvek dobar osećaj za to - priča Mićalovićeva.

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

Zdravko Šotra

Time je Šotra i njoj davao vetar u leđa.

- Da glumci veruju u sebe - veruju, ali isto tako umemo da budemo dosta nesigurni. Mi smo vrlo tanane strukture. Da bismo mogli da se identifikujemo sa različitim sudbinama moramo da budemo emotivno dosta otvoreni. Šotra je u mom slučaju pre svega uticao na to da imam kontinuirani rad - iskrena je glumica.

Od slavnog reditelja je dobila mnoge životne savete, a na jednoj stvari je Šotra insistirao. 

- Bilo je mnogo saveta, ali ne u vezi sa glumom. On je insistirao na tome da glumica mora da ima decu i porodicu - otkriva Sloboda i dodaje:

- Nekada zameram sebi što puno radim. Kod nas glumaca se čini da radimo više nego što zapravo radimo zato što se neke stvari repriziraju. Mediji su nemilosrdni kada je reč o iskopavanju starih informacija i intervjua, pa ljudi imaju utisak da smo mi neprestano svojom željom u novinama i onda se stiče pogrešna slika o nama. Ja kontinuirano radim, ali ne previše. Mislim da je to prava mera - završava Mićalovićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading